Autoilija kertoo kauhunhetkistään ratin takana: Tuntemattomat miehet ryntäsivät kohti pysähtynyttä autoa – ”Painoin vain kaasua ja toivoin, että naiset edestä väistävät” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Autoilija kertoo kauhunhetkistään ratin takana: Tuntemattomat miehet ryntäsivät kohti pysähtynyttä autoa – ”Painoin vain kaasua ja toivoin, että naiset edestä väistävät”

Turkulaismies joutui pysäyttämään autonsa, minkä jälkeen miehet juoksivat takaapäin sitä kohti. Kuvituskuva.

27.12.2018 18:07

Turkulainen Eetu Louhe kertoo joutuneensa epätavallisen ryöstöyrityksen kohteeksi ruoanhakureissulla tapaninpäivänä. Mahdollisesta ryöstöyrityksestä kertoi ensin Turun Sanomat.

Louhe kertoo ajelleensa Turun Halisessa kiinalaisesta ravintolasta kotiin päin, kun hän pysähtyi suojatien eteen päästämään 10–15 naista suojatien yli.

Hän katsoi sivupeilistä, onko hänen taakseen pysähtynyt toista autoa.

–Sieltä juoksi mies autoa kohti. Minulla on kuskin ovessa nappi, josta saa ovet lukkoon. Samalla näin toisesta sivupeilistä, että sieltäkin juoksee mies. Painoin vain kaasua ja toivoin, että naiset edestä väistävät, Louhe kertoo.

Naiset väistivät auton tieltä, ja autoa kohti juosseet miehet katosivat. Louhe ajoi siltä istumalta kotiin, söi, soitti hätäkeskukseen ja teki rikosilmoituksen.

–He sanoi sen, minkä jo tiesinkin, eli he eivät asialle voi mitään enää tehdä.

Louhe kertoo tunteneensa paniikkia vielä keskiviikkona. Tänään hän jo vitsailee tapauksesta.

–Toivottavasti heillä ei ollut nälkä. Olisivatkohan he halunneet varastaa ne kiinalaiset ruoat.

Ei muita ilmoituksia

Lounais-Suomen poliisin ylikonstaapeli ja viestintäpäällikkö Teemu Äikäs kertoo, että mies oli tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille noin tunti tapahtuman jälkeen. Tapaukseen liittyviä henkilöitä ei ole tavoitettu.

–Siinä oli niin pitkä viive. Jos tällaisia tulee, niin pitäisi välittömästi saada ilmoitus poliisille. Hyvällä tuurilla siinä on poliisipartio ihan lähellä ja saadaan asia eteenpäin, Äikäs sanoo.

Äikäs kertoo, ettei vastaavia tapauksia ole tapahtunut Lounais-Suomessa ainakaan viime aikoina. Äikäs ei ole kuullut, että tämän tyyppisiä tapauksia olisi ollut viime aikoina missään päin Suomea.

–Raporteissa ei ole tietoa, että tällainen buumi olisi meneillään, Äikäs sanoo.

–Voi olla, että näistä ei ilmoiteta, jos ei mitään vahinkoa tule.

Äikäs kuitenkin tunnistaa rikostavan ja kertoo, että tällaisista rikoksista varoitetaan etenkin ulkomailla joissain maissa.

–Se on helppoa jossain liikenneruuhkissa puikkelehtia autojen joukossa, avata takaovi, viedä kassi ja luikkia karkuun. Näistä on varoiteltu jossain jo pidempään, Äikäs kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut