Arabianrannan raa'asta lapsenmurhasta epäillyllä pitkä rikostausta — Osoitetietojen mukaan mies asui eri osoitteessa kuin uhri - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Arabianrannan raa'asta lapsenmurhasta epäillyllä pitkä rikostausta — Osoitetietojen mukaan mies asui eri osoitteessa kuin uhri

Poliisi vaatii 36-vuotiasta miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneesta alakouluikäisen pojan murhasta.

27.12.2018 13:25 | Päivitetty 27.12.2018 14:53

Helsingin Arabianrannan kaupunginosassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä on rikostaustaa parinkymmenen vuoden ajalta. Miehen osoite on ollut Espoossa vuodesta 2013 lähtien, eikä hän Väestörekisterikeskuksen mukaan asunut samassa osoitteessa kuin uhri.

Kolme pahoinpitelyä, kolme törkeää rattijuopumusta, perusmuotoinen rattijuopumus, ryöstön yritys, varkaus ja näpistys. Ainakin näistä kymmenestä rikoksesta murhasta epäilty mies on tuomittu vuosien 2001–2015 aikana.

Kyseiset tuomiot on annettu Helsingin ja Espoon käräjäoikeuksissa.

Poliisi uskoo, että 36-vuotias ulkomaalaistaustainen mies murhasi alakouluikäisen pojan Helsingin Arabianrannassa myöhään jouluaattoiltana. Poliisi ei toistaiseksi ole kertonut, oliko epäilty tekijä lapsen läheinen tai perheenjäsen.

Väestörekisterikeskuksen osoitepalvelusta kerrotaan, että epäilty asuu Espoossa. Mies on asunut samassa osoitteessa vuodesta 2013, joten hän ei ollut kirjoilla samassa asunnossa tappamansa lapsen kanssa.

Poliisi vaatii pikkupojan surmaamisesta epäiltyä miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa kello 14 perjantaina.

Rikos tapahtui yksityisasunnossa Helsingin Arabianrannassa myöhään jouluaattoiltana. Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalta rikoksen jälkeen.

Tekotapa erityisen raaka

Poliisi tiedotti torstaina tutkivansa lapseen kohdistunutta henkirikosta murhana teon erityisen raakuuden perusteella.

Rikoksen uhri oli alakouluikäinen poika. Poliisi ei ole vahvistanut surmatun lapsen tarkempaa ikää toistaiseksi. Tekijä on 36-vuotias mies.

–Rikosnimikkeen perusteena on erityisen raaka ja julma tekotapa, ja se, että rikoksen kohteena on ollut puolustuskyvytön lapsi, kertoo tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Surmatun pikkupojan omaisille on poliisin mukaan järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on vielä kesken.

–Uhrin omaiset ovat erittäin järkyttyneitä. Pyydämme medialta hienotunteisuutta heitä lähestyttäessä, sanoo Kanth.

Poliisi lupaa tiedottaa Arabianrannan henkirikoksesta lisää vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen perjantaina.

Vangitsemisvaatimus käsitellään suljetuin ovin poliisin vaatimuksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut