Olkiluoto ei olekaan ainut! Fennovoimankin ydinvoimalaitoksen valmistuminen viivästyy neljä vuotta aikataulusta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Olkiluoto ei olekaan ainut! Fennovoimankin ydinvoimalaitoksen valmistuminen viivästyy neljä vuotta aikataulusta

Fennovoiman ydinvoimalan yhdystien rakennustyöt kuvattuna vuonna 2015.

22.12.2018 10:56

Fennovoiman laitoksen valmistumista Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjoelle saadaan odottaa vielä jokunen tovi.

Fennovoima kertoo tiedotteessaan, että Pyhäjoen-voimalaitos myöhästyy neljä vuotta. Voimalaitoksen oli tarkoitus valmistua vuonna 2024. Nyt valmistuminen siirtyy vuodelle 2028.

Alunperin voimalaitoksen rakentamisen piti olla jo käynnissä.

Fennovoima on saanut uuden arvion Hanhikivi 1 -hankkeen aikatauluista laitostoimittaja RAOS Projectilta. Laitostoimittajan mukaan rakentamisluvan saaminen ja rakentamisen alkaminen sijoittuisivat vuoteen 2021.

Kaupallisessa käytössä laitos olisi vuonna 2028.

Projektiaikataulu valmistuu arviolta vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana.

–Suomalaiset turvallisuusmääräykset ovat yksi tiukimpia koko maailmassa ja suunnittelu on kestänyt siksi oletettua kauemmin, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki perustelee myöhästymistä Ylelle.

Ydinvoimalaitoksen rakentamisluvan myöntää valtioneuvosto. Luvansaannin edellytyksenä on myönteinen turvallisuusarvio Säteilyturvakeskus Stukilta.

Fennovoima toimittaa parhaillaan Stukille ydinvoimalaitoksen suunnitteluaineistoa arvioitavaksi. Laitostoimittaja vastaa osaltaan rakentamislupaa varten tarvittavan suunnitteluaineiston valmistamisesta ja toimittamisesta Fennovoimalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: