Hallitus päätti: 4 000 euron työllistämispalkkio käyttöön - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Hallitus päätti: 4 000 euron työllistämispalkkio käyttöön

22.12.2018 8:21

Hallitus päätti työnantajalle myönnettävästä työllistämispalkkiosta.

Elinkeinotoimintaa harjoittava työnantaja voi saada 4 000 euron työllistämispalkkion, kun tämä palkkaa palkkatuella pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

–Tämä on yksi monista toimista, joilla tuemme työllisyyden kasvua. Työllistämispalkkio maksetaan, kun työnantaja palkkaa palkkatuella vakituisen tekijän itselleen, kertoo työministeri Jari Lindström tiedotteessa.

Työllistämispalkkio voidaan myöntää, kun työaika on enemmän kuin 80 prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta, ja työsuhde on voimassa palkkiota haettaessa.

Työnantajan on haettava työllistämispalkkiota työ- ja elinkeinotoimistolta kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on tehty.

Palkkio voidaan myöntää työsuhteesta, joka on toistaiseksi voimassa oleva heti palkkatuetun työn alkaessa sekä työsuhteesta, joka muuttuu palkkatukijakson aikana määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi.

Työllistämispalkkio on määräaikainen kokeilu.

Työllistämispalkkiota voi saada vuoden 2019 alusta kesäkuun loppuun saakka.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: