Lelumyyjien mukaan tämä on joululahjojen ykköshitti – Nuhjuinen karvapallo pitää pestä, jotta siitä tulee suloinen lemmikkieläin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lelumyyjien mukaan tämä on joululahjojen ykköshitti – Nuhjuinen karvapallo pitää pestä, jotta siitä tulee suloinen lemmikkieläin

Vuoden Lelu 2018 -kilpailun voittaja Scruff-A-Luvs on hylätty lemmikki. Kun nuhjuista karvapalloa hoitaa hyvin, paljastuu yllätys eli mikä eläin onkaan kyseessä. Kun lemmikkiä hoitaa vielä paremmin, se alkaa kukoistaa.

23.12.2018 11:00

Videopalvelu YouTuben vaikutus näkyy vahvasti tämän joulun suosikkileluissa.

Jokunen vuosi sitten tubettajat eli YouTube-videoiden tekijät alkoivat kuvata unboxingia. Idea on se, että tubettaja avaa tuotteen alkuperäispaketin eli kuorii laatikosta tai kääreistä esille esineen. Tubettaja kuvailee, mitä on löytänyt ja kertoo siitä mielipiteensä.

Moni lapsi on innokas YouTuben seuraaja ja unboxing-ilmiö onkin löytänyt tiensä myös lelujen maailmaan.

S-ryhmän valikoimapäällikkö Emilia Lehtonen kertoo ilmiön näkyvän voimakkaasti tämän joulun lelumyynnissä.

–Moniin suosikkileluihin kuuluu avaaminen ja yllätyksellisyys. Ostat esimerkiksi johonkin sarjaan kuuluvan lelun ja vasta avatessa paljastuu, mikä se on.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

L.O.L Fascion Crush -pallo sisältää asukokonaisuuden Tots-nukelle. Etukäteen ei tiedä, minkälainen asu pallosta paljastuu.

Avaaminen voi tapahtua kerroksia kuorimalla, lämmittämällä, hautomalla tai vaikka maahan paiskaamalla.

K-Citymarketin leluostaja Mari Hyvönen vahvistaa, että koko tämä vuosi on ollut lelumaailmassa yllätysten vuosi.

–Leluilta on haluttu, että ne ovat edullisia, keräiltäviä ja yllätyksellisiä. Ostettaessa ei vielä tiedä, minkälaisen lelun saa.

–Koko vuoden kärjessä ovat olleet L.O.L-palloista kuorittavat nuket ja niiden tarvikkeet.

BR-Lelujen Forumin liikkeen myymäläpäällikkö Sofia Misumäki kertoo, että LOL-pallojen ohella myös munista kuoriutuvat Hatchimalsit ovat lasten mieleen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hatchimalsit ovat pieniä, munista kuoriutuvia eläinhahmoja. Niille on myös saatavissa monenlaisia tarvikkeita.

Pelasta itsellesi lemmikki

Tänä jouluna yksi lelu on kuitenkin ollut ylitse muiden.

Scruff-A-Luvsiin on helppo tutustua YouTube-videon avulla. Siinä näkyy, kuinka pieni tyttö saa käsiinsä nuhjuisen karvamöykyn, jolla on isot silmät. Tyttö pesee lelun ja kuivaa sen huolellisesti. Entinen karvapallo osoittautuu suloiseksi koiranpennuksi.

S-ryhmän valikoimapäällikkö Emilia Lehtonen kertoo Scruff-A-Luvsin olevan tämän joulun suosikkilelu numero yksi.

Lelussa yhdistyvät hoivaaminen ja itse tekeminen.

–Idea on se, että lapsi löytää huonokuntoisen lemmikin. Siinä vaiheessa eläimestä ei tiedä kuin värin. Karvapallosta voi muodostua koira, kissa tai pupu. Omalla hoivaamisella hoidokkinsa saa kukoistamaan eli lemmikin hyvinvoinnin eteen joutuu tekemään töitä. Lelut ovat olleet niin suosittuja, että alkavat jo loppuakin, kertoo K-Citymarketin leluostaja Mari Hyvönen.

Scruff-A-Luvs on myös valittu Vuoden Leluksi 2018.

–Vuoden Lelu ja Vuoden Peli -kilpailujen voittajista tulee usein sen vuoden suosikkeja, S-ryhmän Emilia Lehtonen mainitsee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pehmolelut ovat lasten suosikkeja aina. Nyt ilmiönä ovat jättisuuret pehmot. Tällä makaavalla Pegasuksella on mittaa 120 senttiä. Myös toiminnalliset ja yllätykselliset RainBoCorns-yksisarvispehmoleut ovat pinnalla. Niissä viehättävät muun muassa käännettävät paljetit.

Pehmolelut ovat nyt jättimäisiä

Muita joulun leluilmiöitä ovat muun muassa robotiikka eli robottilelut, joissa on erilaisia toimintoja, ja kehittävyys.

BR-Lelujen Sofia Misumäen mukaan joulun alla on ostettu paljon muun muassa Tee-se-itse-lima -pakkauksia ja tiedeleluja.

–Vanhemmat ja sukulaiset haluavat antaa lahjaksi leluja, joissa lapsi pääsee oivaltamaan ja tekemään asioita.

Esimerkiksi askartelutuotteet ja pelit ovat olleet suosittuja.

S-ryhmän Emilia Lehtonen nimeää suosituiksi myös muun muassa todella isokokoiset yli metrin mittaiset pehmolelut. Jotkut lelut kestävät hyvin aikaa ja niitä ostetaan vuodesta toiseen.

–Legot ovat todellinen kestosuosikki. Joulun aikaan myydään enemmän isoja pakkauksia kuin muulloin. Lapset saattavat saada lahjaksi jotakin erityistä, jota ovat toivoneet jo pitkään, BR-Lelujen Misumäki mainitsee.

–Peleistä pinnalla ovat aina esimerkiksi Afrikan tähti, Monopoli, Twister sekä pöytälätkä ja -futis, S-ryhmän Emilia Lehtonen kertoo.

K-Citymarketin Mari Hyvösen mukaan tänä vuonna suosittuja pelejä ovat myös muun muassa Muuttuva labyrintti, Alien vision- virutaalipeli ja Haluatko miljonääriksi? -pelin uusi versio.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos