Linja-autovälikohtauksia ei tutkita terroristisina tekoina – Loimaan epäilty vangittiin tänään - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Linja-autovälikohtauksia ei tutkita terroristisina tekoina – Loimaan epäilty vangittiin tänään

Keskusrikospoliisi vaatii kahta henkilöä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa.

7.12.2018 19:37

Keskusrikospoliisi (KRP) vaatii kahta miestä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa Uuraisilla ja Loimaalla.

Toisen miehen vangitsemisoikeudenkäynti käytiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ja hänet on vangittu todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltynä. Tiedon vahvisti Lännen Medialle epäillyn puolustusasianajaja Tarmo Pietilä, joka ei suostu kommentoimaan tapausta vielä sen tarkemmin.

Toisen miehen vangitsemisoikeudenkäynti pidetään huomenna. Myös häntä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltynä. Tekoja ei tutkita terroristisina tekoina.

Toista miestä epäillään linja-auton kulkuun puuttumisesta tiistaina iltapäivällä Loimaalla ja toista Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Loimaalla noin 35-vuotias mies oli tarttunut kuljettajaan, ja välikohtauksen seurauksena linja-auto oli osunut toiseen autoon.

Toinen tapaus sattui Koiviston Auton bussissa Uuraisten kohdalla Keski-Suomessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello yhden maissa. Pikavuoro oli matkalla Helsingistä Ouluun.

Välikohtauksen aiheuttanut noin 30-vuotias mies oli yllättäen noussut paikaltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn.

Mies painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

Molemmat miehet ovat ulkomaalaisia. He ovat kotoisin eri maista, mutta poliisi ei kerro, mistä maista.

Poliisi ei myöskään ota kantaa miesten turvapaikkastatukseen.

–En edes tiedä, miten kauan he ovat olleet Suomessa, tutkinnanjohtaja Sanna Springare toteaa.

Esitutkinnan mukaan miehet eivät tunne toisiaan eikä tapausten välillä ole yhteyttä.

Teon motiivit eivät ole selvillä, mutta tapahtumien kulku on poliisin mukaan suurin piirtein selvillä.

Juttua päivitetty klo 13.35,13.55 ja 19.33.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: