Linja-autovälikohtauksia ei tutkita terroristisina tekoina - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Linja-autovälikohtauksia ei tutkita terroristisina tekoina – KRP: tekojen välillä ei yhteyttä, mutta motiivit ovat yhä epäselvät

Keskusrikospoliisi vaatii kahta henkilöä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa.

7.12.2018 13:17 | Päivitetty 7.12.2018 13:49

Keskusrikospoliisi (KRP) vaatii kahta miestä vangittavaksi liittyen alkuviikolla tapahtuneisiin välikohtauksiin linja-autoissa Uuraisilla ja Loimaalla.

Molempia miehiä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltynä. Tekoja ei tutkita terroristisina tekoina.

Toista miestä epäillään linja-auton kulkuun puuttumisesta tiistaina iltapäivällä Loimaalla ja toista Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Loimaalla matkustaja oli tarttunut kuljettajaan, ja välikohtauksen seurauksena linja-auto oli osunut toiseen autoon.

Toinen tapaus sattui Koiviston Auton bussissa Uuraisten kohdalla Keski-Suomessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello yhden maissa. Pikavuoro oli matkalla Helsingistä Ouluun.

Välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut paikaltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn.

Mies painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

Molemmat miehet ovat noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia miehiä. He ovat kotoisin eri maista. Poliisi ei ota kantaa miesten turvapaikkastatukseen.

Esitutkinnan mukaan miehet eivät tunne toisiaan eikä tapausten välillä ole yhteyttä.

Teon motiivit eivät ole selvillä, mutta tapahtumien kulku on poliisin mukaan suurin piirtein selvillä.

Uutista on muokattu 7.12. kello 13.48: Lisätty, ettei poliisi kerro turvapaikkastatusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos