Jenni Haukion puku Linnan juhlissa 2018 - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ensimmäinen kuva julki: Jenni Haukio säteilee Linnassa upeasti erikoisesta materiaalista valmistetussa asustaan

Sauli Niinistö toivotti Facebookissa seuraajilleen hyvää itsenäisyyspäivää. Samalla nähtiin ensi kertaa, millainen on Jenni Haukion puukuidusta tehty puku.

6.12.2018 18:39 | Päivitetty 6.12.2018 19:31

Rouva Jenni Haukion vuoden 2018 Linnan juhlien puku on suomalaisen osaamisen taidonnäyte.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa noin 1700 vierasta Linnaan vastaanottava Haukio valitsi tänä vuonna ylleen Aalto-yliopiston valmistaman asun.

Haukion puku on tehty Ioncell-kuidusta kudotusta kankaasta. Asussa on käytetty raaka-aineena suomalaista koivua. Lisäksi asussa on silkkiorganzaa.

Haukion juhlakokonaisuuden täydentävät korusuunnittelija Ildar Wafinin uniikkikorut.

Juhlapuku suunniteltiin ja valmistettiin Aalto-yliopistossa. Ioncell-kuitua on kehitetty vuosia.

Ioncell on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä menetelmä, jolla voidaan valmistaa tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaalista. Kuidun kierrätysmateriaalina voidaan käyttää esimerkiksi kierrätyspaperia ja -pahvia tai tekstiilijätteestä.

Puvun valmistuksessa on ollut mukana suuri määrä tekijöitä. Puvun ovat suunnitelleet Emma Saarnio ja Helmi Liikanen. Iltapuvun kuidut valmisti suurilta osin tutkimusteknikko Sami Rantasalo. Langan valmistuksesta ja kankaan viimeistelyistä vastasi tekstiili-insinööri Marja Rissanen. Kankaan on kutonut Päivi Kokko-Vuori. Puvun kaavoitti mallimestari Sari Kivioja ja ompeli malliompelija Reetta Myllymäki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos