Pelastuslaitos otti vastaan Helsinkiin laskeutuneen Finnairin koneen – "Hieman normaalista poikkeava laskeutuminen" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pelastuslaitos otti vastaan Helsinkiin laskeutuneen Finnairin koneen – "Hieman normaalista poikkeava laskeutuminen"

Kone pääsi laskeutumaan normaalisti Helsinki-Vantaalle. Kuvituskuva.

12.11.2018 18:26

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli maanantaina päivällä poikkeava tilanne, kun lennonjohto kutsui pelastuslaitoksen yksiköt Saksan Stuttgartista lähtenyttä Finnairin konetta vastaan. Kyseessä oli Finnairin lento AY 1452.

–Pelastuslaitos on tietyntyyppisissä tilanteissa normaalin käytännön mukaisesti vastassa varmistamassa, että kaikki menee hyvin. He ovat siellä siltä varalta, jos apua tarvittaisiin, Antti Miettinen kertoo Finnairin viestinnästä.

Miettinen kuvailee, että tekninen vika aiheutti sellaisen tilanteen, että pelastuslaitoksen yksiköt on päädytty kutsumaan paikalle. Lennonjohto ja pelastuslaitos kutsuvat Miettisen mukaan tilanteita lento-onnettomuusvaaratilanteiksi. Kyseessä on kuitenkin lähinnä varotoimenpide.

–Jollakin tavalla tämä on ollut hieman normaalista poikkeava laskeutuminen, joka kuitenkin sujui täysin turvallisesti, Miettinen toteaa.

Lento laskeutui Helsinkiin 13.40. Embraer 190 -tyypin lentokoneessa oli 61 matkustajaa.

Tapauksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: