Opetusministeri Grahn-Laasonen vahvistaa: Oman puolueen ajatuspajan hakemus hylätään – valtion rahaa ei heru ensi vuonna - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Opetusministeri Grahn-Laasonen vahvistaa: Oman puolueen ajatuspajan hakemus hylätään – valtion rahaa ei heru ensi vuonna

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan kokoomuksen ajatuspajan Toivon tuki jää saamatta ensi vuonna.

31.10.2018 13:45

Kokoomuksen ajatuspaja Toivo haki ensi vuodelle 145 000 euron avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Hakemus saapui kuitenkin ministeriöön hakuajan umpeuduttua, joten Toivo ei voi saada tukeaan.

–On selvää, että jos hakemus on tullut myöhässä, avustusta ei voi saada. Tämä koskee kaikkia, säännöt ovat kaikille samat, kertoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) erityisavustaja Daniel Sazonov Lännen Medialle.

Sazonov vastasi kysymykseen ministerin puolesta. Hänen mukaansa kanta on ministeri Grahn-Laasosen.

–Virallisen päätöksen asiassa tekevät korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston virkamiehet normaalin menettelyn mukaan, toteaa Sazonov.

Lännen Media kertoi tiistaina, että ajatuspaja Toivon hakemus oli myöhästynyt.

Toivo vahvasti tuen varassa

Ajatuspaja Toivon toiminta perustuu vahvasti opetus- ja kulttuuriministeriön tukeen, jota jaetaan vuosittain eduskuntapuolueiden poliittisille ajatuspajoille.

Toivon toiminnanjohtaja Sini Ruohonen kertoi aiemmassa haastattelussa, että ajatuspajan tuloista noin kaksi kolmasosaa on tullut ministeriöltä. Tänä vuonna Toivo sai avustusta samat 145 000 euroa, jota se haki ensi vuodelle.

Koska raha jää saamatta, Toivo joutuu ensi vuonna miettimään uusia rahoituslähteitä tai supistamaan toimintaansa.

Toivon verkkosivuston mukaan muita tulonlähteitä ovat kokoomus ja kokoomuksen eduskuntaryhmä sekä europarlamenttiryhmän EPP:n ajatuspajojen kattojärjestö Wilfried Martens Centre for European Studies.

Hakuaika päättyi lokakuussa

Poliittisten ajatuspajojen vuoden 2019 avustusten hakuaika päättyi 5. lokakuuta 2018. Rahoituspäätökset tehdään tammikuussa 2019.

Ajatuspajatukea hakivat myös SDP:n, perussuomalaisten, vihreiden, vasemmistoliiton, RKP:n ja kristillisdemokraattien ajatuspajat.

Vuosittain on tähän asti jaettu 600 000 euroa poliittisten ajatuspajojen kesken, mutta ensi vuonna summa voi olla pienempikin.

Muut ajatuspajat lähettivät hakemuksensa ajoissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: