Kumpi on parempi teko ilmaston kannalta, tavallinen vai kauramaito? Ja miksei lähiniityn nauta aina voita hiilijalanjäljessä tehobroileria? - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kumpi on parempi teko ilmaston kannalta, tavallinen vai kauramaito? Ja miksei lähiniityn nauta aina voita hiilijalanjäljessä tehobroileria?

Avomaankasvit ja palkokasvit ovat ilmastoystävällisen ruokavalion ytimessä. Hedelmien ja kasvisten kuljetusketju on viritetty niin tehokkaaksi, että kuljetuksen osuus ympäristövaikutuksista on yleensä pieni.

31.10.2018 8:00

Ruuantuotanto aiheuttaa noin viidenneksen kulutuksen ilmastovaikutuksista. Oikeilla valinnoilla voidaan sekä pienentää hiilijalanjälkeä että syödä terveellisemmin.

Nykytietämyksen mukaan suurin ilmastoteko on siirtyä vegaaniseen ruokavalioon, mutta samalla pitää kiinnittää huomiota ravitsemukseen, sanoo Luonnonvarakeskuksen tutkija Merja Saarinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: