Kotifilmit paljastavat hirveitä asioita – Sinister pelaa menneillä hirmutöillä tehokkaasti - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kotifilmit paljastavat hirveitä asioita – Sinister pelaa menneillä hirmutöillä tehokkaasti

Ullakolta löytyy murhafilmejä Sinister-elokuvassa. Ethan Hawke on kirjailija Ellison Oswalt.

8.10.2018 7:00

Sinister

★★★ Parin viime vuosikymmenen kauhuelokuvissa suosittu ”found footage”- eli löytöfilmi -idea kelpasi myös Scott Derricksonille. Hän ohjasi ilkeästi kiristyvän jännärin kirjailijasta, joka löytää vanhoja murhakaitafilmejä uuden kotinsa ullakolta. Tutulta tuntuu, mutta menneisyyden hirmutöillä ja mielen murenemisella pelataan tehokkaammin kuin yleensä. Syystäkin Ethan Hawke ja Juliet Rylance hermoilevat. (USA 2013)

Hero maanantai 8.10. klo 21.00

Sähköputkimies

★★★ Jim Carrey on lysti veikko, mutta kaikesta päätellen myös syvästi ristiriitainen ihminen, joka ei häpeile väläytellä hittikomedioissa myös pimeämpää puoltaan. Illan kahdessa elokuvassa se pääsee jopa pintaan. Ben Stiller ohjasi mustan komedian, jossa kaapelitelevision asentaja Chip hyökkää kuin sähköisku eronneen Steven-hissukan (Matthew Broderick) elämään. Elokuva on holtiton, mutta tähtikuvan kannalta rohkea ja kiehtova. (USA 1996)

TV5 maanantai 8.10. klo 21.00

Me kaksi ja Irene

★★ Vielä ilmeisempää Jim Carreyn itsetutkiskelu on Bobby ja Peter Farrellyn mustassa komediassa. Koomikon kaksi puolta ovat käyttövoimaa tarinassa, jossa moottoripyöräpoliisi Charlien jakaantunut persoonallisuus tuottaa kiusallisia tilanteita. Skitsofreniassa ei ole sinänsä mitään hauskaa, ja monesti tämänkin elokuvan naurut ja tarkoituksellisen huono maku juuttuvat kurkkuun. Saatille viedään Renée Zellwegeriä. (USA 2000)

Sub maanantai 8.10. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: