Maria Ohisalo ottaa odotetusti vihreät komentoonsa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Maria Ohisalo ottaa odotetusti vihreät komentoonsa

Maria Ohisalo johtaa muun muassa vaalivalmisteluja Aallon ollessa sivussa.

18.9.2018 17:34

Uupumuksen vuoksi sairauslomalle jääneen vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon virallisena sijaisena toimii puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, vihreät tiedottaa.

Ohisalo on yksi vihreiden kolmesta varapuheenjohtajasta. Hän johtaa muun muassa vaalivalmisteluja Aallon ollessa sivussa.

–Puolueen sääntöjen mukaisena virallisena puheenjohtajan sijaisena toimii varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo, joka johtaa puoluehallitusta ja puolueen vaalivalmisteluja. vihreiden tiistaina lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

Koyhyystutkija Maria Ohisalo puhuu avoimesti kokemastaan perhehelvetista

Ohisalo ei ole kansanedustaja, mutta hänet on nimetty eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään vaaleihin. Vihreiden puheenjohtajavaalissa kesällä 2017 hän sijoittui kolmanneksi Touko Aallon ja kansanedustaja Emma Karin jälkeen.

Muuten vihreät jakavat vastuuta varapuheenjohtajien ja eduskuntaryhmän kesken puheenjohtajan sairausloman aikana, puolue tiedottaa. Vastuunjaosta päätettiin puoluehallituksen ja asianosaisten kesken maanantain ja tiistain aikana.

Puolueen puheenjohtajan eduskuntatehtävistä vastaa Aallon sairausloman aikana varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Halmeenpää.

Vihreiden puheenjohtajaehdokkaat Touko Aalto ja Maria Ohisalo kuiskuttelivat kokoussalin eturivissä vihreiden puoluekokouksessa, jossa Aalto päihitti hänet puheenjohtajavaalissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: