Lähes 300 000 suomalaista on lopettanut Facebookin käytön - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lähes 300 000 suomalaista on lopettanut Facebookin käytön – muutamassa kuukaudessa tapahtunut täyskäännös

Yhä useampi suomalainen ei enää käytä Facebookia.

28.8.2018 22:17

Sosiaalisen median ja koulutusteknologian asiantuntija Harto Pönkä kirjoittaa blogissaan tarkastelleensa Facebookin käyttäjämäärien muuttumista. Hänen huomioidensa mukaan viime huhtikuusta lähes 300 000 suomalaista on lopettanut Facebookin käytön. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Pöngän mukaan suomalaisista nyt noin 2,9 miljoonaa käyttää Facebookia.

–Niistä 3,2 miljoonasta suomalaisesta, jotka käyttivät Facebookia vielä huhtikuussa, on käytön lopettanut yhdeksän prosenttia, Pönkä kirjoittaa.

Suurin Facebookin jättäneiden ryhmä on 30–39-vuotiaat. Pönkä kuitenkin toteaa, että käyttäjämäärät ovat laskeneet kaikissa ikäluokissa, eikä kasvua näy, vaikka se näyttikin vain jatkuvan vielä viime keväänä.

Pöngän mukaan Cambridge Analytica -kohu on vaikuttanut merkittävästi mielipiteisiin Facebookia kohtaan.

–Voidaan perustellusti sanoa, että Cambridge Analytics -kohusta alkanut Facebookiin kohdistunut kriittinen keskustelu on saanut suomalaiset muuttamaan suhtautumistaan palveluun. Arvatenkin myös GDPR:n myötä lisääntynyt tietoisuus omasta yksityisyydestä ja tietosuojasta verkossa on voinut vaikuttaa käyttäjien valintoihin, Pönkä kirjoittaa.

Tuloksia tukee myös DNA:n kysely, jonka mukaan seitsemän prosenttia vastanneista oli poistanut tilinsä Cambridge Analytica -kohun takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: