British Airwaysin kone joutui tekemään hätälaskun Helsinki-Vantaalle tiistaiaamuna – "lennonjohto siivoaa kiitotielle tilaa" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

British Airwaysin kone joutui tekemään hätälaskun Helsinki-Vantaalle tiistaiaamuna – "lennonjohto siivoaa kiitotielle tilaa"

British Airwaysin lento lähti Lontoosta maanantaina kello 22.40, ja sen oli määrä laskeutua Shanghaihin tiistaina kello 17. Kone joutui kuitenkin tekemään hätälaskun Helsinki-Vantaalle.

28.8.2018 11:38

British Airwaysin lentokone joutui tekemään hätälaskun Helsinki-Vantaan lentoasemalle tiistaina aamuyöllä. Kone oli matkalla Lontoon Heathrowlta Shanghaihin, kerrotaan Finavian viestinnästä.

Flightradar24-sivustolta näkyy, kuinka Lontoosta maanantaina kello 22.40 lähtenyt kone tekee Suomenlahden yllä monta kierrosta, ennen kuin se laskeutuu Helsinki-Vantaalle tiistaina hieman aamuneljän jälkeen.

Finavian viestinnästä ei kommentoitu hätälaskun syytä tai tarkkaa aikaa. Viestinnästä kuitenkin kerrottiin yleisesti, että hätälaskujen syinä ovat tyypillisimmin tekniset viat tai koneessa sattuneet sairastapaukset.

–Kun kapteeni ilmoittaa, että tarvitsee tilaa yllättävälle laskeutumiselle, jota ei ole aikataulutettu, lennonjohto siivoaa kiitotielle tilaa, viestinnästä kerrotaan.

Lentoaseman oma pelastus on aina valmiudessa, ja British Airwaysin hätälaskussa paikalle oli hälytetty väkeä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Päivystävä palomestari Tommi Leppioja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että British Airwaysin koneen hätälaskun syynä oli moottorivika, mutta laskeutuminen sujui ilman vaaratilanteiden syntymistä.

Finavia ei tilastoi hätälaskuja, mutta viestinnän mukaan niitä tapahtuu "silloin tällöin".

Hätälaskusta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: