Miten lomailee ministeri? Entä mitä kuuluu puoluejohtajan kesään? Kurkistimme poliitikkojen kesäisiä some-päivityksiä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Miten lomailee ministeri? Entä mitä kuuluu puoluejohtajan kesään? Kurkistimme poliitikkojen kesäisiä some-päivityksiä

Poliitikkojen lomapäivitykset ovat kuin kenen tahansa suomalaisen. Petteri Orpo esittelee Facebookissa kalasaalistaan.

28.7.2018 18:32

Heinäkuussa Suomi lomailee, ja niin tekevät myös poliitikot. Eduskunta on parhaillaan kesätauolla ja palaa seuraavan kerran täysistuntoon vasta syyskuussa. Myös ministerit lomailevat osan kesää, erityisesti heinäkuussa ja elokuun alussa.

Mutta miten päättäjät lomaansa viettävät? Sosiaalisen median päivitysten perusteella poliitikko lomailee kuin kuka tahansa keskivertosuomalainen: mökkeillen, kalastaen, luonnossa liikkuen ja kotimaassa matkaillen.

Kilon ahven ja kulttuuririentoja

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo esittelee Facebookissa komeaa kalasaalistaan ja kertoo samaan syssyyn vielä kalakeittoreseptinsä.

"Tuli iso ahven! Ikäni olen kalastanut, mutta tänään jigiin tarttui ensimmäinen yli kilon otus. Tein hienosta kalasta saman tien kesäisen ahvenkeiton", Orpo kirjoittaa.

Myös puoluetoveri, oikeusministeri Antti Häkkänen on ehtinyt kalaan mutta sen lisäksi myös oopperaan. Facebookissa jakamassaan kuvassa hän poseeraa naisseurassa Olavinlinnan edustalla.

Mökkielämää veden äärellä

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) viettää mökkielämää Pohjois-Karjalan Kontiolahdella. Hän päivittää Facebookissa havaintojaan Höytiäisen rannalta, missä villasukkia ei ole tarvinnut kahteen viikkoon, kuusesta tippuu pation pöydälle pihkaa ja pikkuvästäräkit ovat söpöjä, mutta kovia kakkaamaan.

Ministeri kertoo päässeensä toden teolla lomatunnelmaan, sillä hän ei enää muista, mikä viikonpäivä milloinkin on.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) näyttävät viihtyvän lomalla veden äärellä. Saarikko on jakanut Facebookissa kesäisiä rantakuvia niin kotimaasta kuin Italiasta. Virolainen puolestaan esittelee some-kuvissaan uusiokäyttöön päässyttä vanhaa surffilautaa ja mökkipihalta löytämäänsä herkkutattia.

Purjehdusoppia jälkipolvilta

Poliitikkojen kesäpäivitysten hauskinta antia on sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) Facebookissa jakama video, jossa ministeri kokeilee purjehtimista optimistijollalla. Veikeännäköistä menoa säestävät rannalta huudetut ohjeet ja kannustukset. Kaikesta päätellen neuvoja jakeleva lapsi on paljon isäänsä kokeneempi purjehtija.

Aiemmissa päivityksissään Mykkänen kertoo myös reippaasta pyörälenkistään Etelä-Suomen maisemissa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson päivittää kuulumisia meren rannalta ja kertoo suunnittelmistaan lähteä iltauinnille.

Samansuuntaisia aikeita on Vasemmistoliiton puheenjohtajalla Li Anderssonilla: "Nyt minä huilaan vähän aikaa, minut tavoittaa joko nukkumassa, uimassa tai lukemassa. Eli ei ehkä lainkaan :) Nauttikaa kesästä!" Andersson kirjoittaa Facebookissa.

Ei pelkkää löhöilyä

Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sen sijaan ei ole tyytynyt lomalla vain huilaamaan.

Hän kertoo Twitterissä heinäntekopuuhistaan ja luontohavainnoistaan: "#heinänteko hyvässä kelissä. Pöyhimisen ohessa mukava tarkkailla #luonnonmonimuotoisuutta. Tänäänkin näin ruisrääkän, hiirihaukan, pajulinnun, leppälinnun, kurjet poikasineen, variksia, lokkeja, peuraemän kahden vasan kanssa, rusakon. Karjatilalla on luonnossakin vipinää!"

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: