Nyt puhuu romaneja palvelematta jättäneen Nesteen kauppias - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Näin vastaa romaneja palvelematta jättäneen Nesteen kauppias: "Video antaa ehkä hieman väärän kuvan" – perhe aikoo tehdä rikosilmoituksen

Romaniperhettä ei palveltu huoltoasemalla, kun mies yritti ostaa bensaa kassalta. Arkistokuva ei ole jutussa mainitulta huoltoasemalta.

13.5.2018 21:14

Vantaalaisella Nesteellä lauantaina tapahtunut ikävä asiakaspalvelutilanne on kerännyt laajalti huomiota. Anneli Lindemanin Facebookissa julkaisema video on kerännyt yli 100 000 näyttökertaa ja 1 000 jakoa. Videolla näkyy, kuinka romanitaustaisia Lindemaneja kieltäydytään palvelemasta.

Kyseisen toimipisteen kauppias kertoo, että hän on ollut pariskuntaan tapahtuman johdosta suoraan yhteydessä ja esittänyt Lindemaneille anteeksipyynnön.

–Olin yhteydessä kyseiseen pariskuntaan ja meillä oli oikein hyvä keskustelu. Pahoittelin heille henkilökohtaisesti tilannetta, ja he ottivat sen vastaan ja ymmärsivät myös minun näkemykseni asiaan, hän kertoo.

Kyseessä on kauppiaan mielestä erityisen harmillinen tilanne. Hänen mukaansa videolle tallentunut asiakaspalvelutilanne ei ole ihan niin yksinkertainen, kuin video äkkiseltään antaa ymmärtää.

–Video antaa ehkä hieman väärän kuvan toiminnasta, sillä video katkeaa kesken. Jos siinä tulkitaan myyjän kommenttia, niin sellaisenaan se edustaa ihan yksittäisen henkilön kommenttia piinaavassa tilanteessa enemmän kuin mitään meidän ohjeistusta tai politiikkaa.

Kauppiaan mukaan Lindemaneja oli pyydetty sisälle, sillä autossa oli ollut ulkomaalaiset rekisterikilvet. Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg kertoi lauantaina, että tällaisissa tapauksissa on huoltoasemilla yleinen käytäntö pyytää asiakkaat sisälle.

Kauppias painottaa, että minkäänlaista syrjintää ei hyväksytä.

–Kaikki asiakkaat ovat meille yhtä tärkeitä, tasapuolisesti palvelemme kaikkia ja kaikki ovat tervetulleita.

Tapauksen saaman laajan huomion takia kauppias julkaisi myös julkisen anteeksipyynnön Facebookissa.

–Käymme asian läpi henkilökuntamme kanssa, jotta vastaavaa ei enää koskaan tapahtuisi, kauppias kirjoitti Facebookissa.

Perhe tekee rikosilmoituksen

Anneli Lindeman kertoo, että kauppiaan pahoittelut ovat tavoittaneet perheen. Hänet yllätti se, kuinka paljon ihmisiä kiinnosti heidän saamansa kohtelu.

–Niin paljon on tullut myötätuntoa meitä kohtaan. Yllättävän paljon, sillä ajattelin, että se kääntyy toisinpäin. Suurin osa on kuitenkin ollut meidän puolellamme. Ventovieraita ihmisiä, jotka ovat laittaneet yksityisviestejä ja pahoitelleet, Lindeman kertoo.

Ikävien tunteiden lisäksi tapahtuma toi loppupeleissä Lindemanille myös paljon hyvää mieltä. Hän on hyvillään, että tapaus on herättänyt huomiota ja keskustelua.

–Vaikka siinä hetkessä tilanne oli nöyryyttävä, niin oli kiva huomata, että niin paljon ihmiset kuitenkin välittävät. Asiat eivät muutu, jos niitä ei tuoda julki. Tämä on meille kuitenkin arkipäivää.

Lindeman on ollut tapauksen johdosta yhteydessä vähemmistövaltuutettuun ja odottaa heidän yhteydenottoaan. Lindeman oli yhteydessä myös perheen asiamieheen, jolta oli tiedustellut, miten tällaisissa tilanteissa voisi toimia.

–Hän oli sitä mieltä, että maanantaina poliisiasemalle tekemään rikosilmoitus. Näin uskomme tekevämme ja näin olemme asiasta miettineet. Syrjintä on Suomen laissa kielletty, Lindeman sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: