Huh, nyt on kesä! Maanantaista on tulossa lämpimin päivä – 30 astetta voi mennä rikki - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Huh, nyt on kesä! Maanantaista on tulossa lämpimin päivä – 30 astetta voi mennä rikki

Sisämaan eteläosissa hätyytellään jo kolmeakymmentä plusastetta. Helleraja voi rikkoutua etelärannikollakin.

13.5.2018 11:27

Helteinen sää jatkuu vielä muutaman päivän ensi viikolla. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Nina Karusto kertoo, että maanantaista on tulossa lämpimin päivä. Silloin jopa 30 asteen rikkoutuminen on yksittäisissä paikoissa mahdollista.

–Lämpimintä on maan eteläosassa sisämaan alueella. Rannikolla on hieman viileämpää.

Helleraja ylittyy laajasti monessa paikassa alkuviikon aikana. Maanantain lisäksi vielä tiistai ja keskiviikkokin ovat helteisiä päiviä. Myös tiistaina kolmenkympin hätyyttely on vielä mahdollista, mutta suurempi todennäköisyys sille on maanantaina.

–Helleraja voi ylittyä Oulun korkeudella saakka. Lauantaina pohjoisin asema, jossa helleraja ylittyi, oli Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla. Myös Etelä-Lapissa helleraja voi mennä rikki ainakin melkein.

Myös sunnuntai on lauantaita lämpimämpi päivä, ja lämpötilat voivat sisämaassa nousta lähelle kolmeakymmentä astetta.

Vaikka rannikkoalueilla on viileämpää, etelärannikollakin voidaan hätyytellä hellerajaa jo sunnuntaina.

Loppuviikoksi epävakaista

Helteistä nauttivien kannattaa nauttia niistä nyt, sillä ensi viikon loppupuolella sää näyttäisi muuttuvan epävakaiseksi. Keskiviikko on vielä helteinen, mutta jo silloin pilvisyys kasvaa hieman. Torstaista alkaen sää alkaa näillä näkymin muuttua epävakaiseksi.

Lämpötilat pysyvät todennäköisesti loppuviikollakin noin kahdenkymmenen asteen tuntumassa, mutta kuurosateiden riski kasvaa loppuviikolla joka puolella maata. Pohjois-Suomessa voi tulla myös jatkuvampaa sadetta.

–Näyttäisi kuitenkin siltä, että lämpötilat pysyisivät kuukauden keskiarvoa ylempänä maan etelä- ja keskiosissa myös loppuviikolla, Karusto sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: