Vesi nousi tielle useissa paikoissa Kittilässä – toinen kaista on käytössä, pelastuslaitos auttoi muutaman auton pois veden saartamalta leirintäalueelta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Vesi nousi tielle useissa paikoissa Kittilässä – toinen kaista on käytössä, pelastuslaitos auttoi muutaman auton pois veden saartamalta leirintäalueelta

Vesi on noussut myös Ounasjoella. Rovaniemellä Ounaspaviljongilla tulva peittää ranta-alueita.

13.5.2018 11:22

Vesi on noussut tielle useissa paikoissa Kittilässä, mutta yhtään tietä ei ole tulvan vuoksi kokonaan poikki. Kittilän leirintäalueelta pelastuslaitos auttoi muutaman auton pois, kun vesi saartoi alueen yön aikana.

–Jokirannassa olevalla leirintäalueella vesi käy lähes joka vuosi. Sinne oli tehty patoa, mutta se oli murtunut. Todennäköisesti mökitkin kastuvat, arvioi palopäällikkö Jorma Ojala.

Vettä on Kantatiellä 80 Leviltä Muonioon päin ja Kittilän sillalta Sodankylän suuntaan. Toinen kaista on veden peitossa, mutta toinen kaista käytössä.

Ojala kehottaa varovaisuuteen tulvateillä autoilevia.

–Teillä ei ole kaiteita, mutta vettä on ympärillä paljon. Ei pidä olla välinpitämätön eikä räplätä kännykkää ajaessa. Ojaanajot ovat nyt vaarallisia, hän sanoo.

Ounasjoen vesi ei ole Kittilässä vielä lähellä korkeimpia tulvia. Rakennuksia ei ole muutamia loma-asuntoja lukuun ottamatta veden saartamina.

Rakennuksia kannattaa kuitenkin suojata, mikäli vesi nousee tavallisestikin lähelle. Keskustassa olevan S-marketin tulvavallia on jatkettu ja kunta on korottanut Rantatietä, ettei vesi nousisi sinne.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: