Vesi noussut Torniossa 40 senttiä vuorokaudessa – tulvasta tulossa pahempi kuin miesmustiin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Vesi noussut Torniossa 40 senttiä vuorokaudessa – tulvasta tulossa pahempi kuin miesmustiin

Tornion tulvapengertä korotettiin lauantaina.

13.5.2018 11:22

Tornionjoen vesi nousee nyt 40 senttimetriä vuorokaudessa ja tulvasta on tulossa pahempi kuin on ollut miesmuistiin. Valmiuspäällikkö Ari Soppela Lapin pelastuslaitokselta arvioi, että huippu saavutetaan 2–3 päivän aikana.

–Jokaisen pitää suojata nyt omatoimisesti omaisuuttaan, Tornionjoen ja sen suistoalueen rannalla olevia taloja ja mökkejä. Pelastuslaitoksella ei riitä resurssit, kun tilanne on päällä.

Soppela sanoo, että mökille ja rannalle pitää mennä äitienpäivästä huolimatta tarkastamaan tilannetta. Joillakin paikoilla vesi hätyyttelee teitä ja rakennuksia vuorokauden kuluessa.

Ohjeita suojaamiseen on Lapin pelastuslaitoksen verkkosivuilla.

Soppela ei tiedä, kuinka hyvin asukkaat ovat tehneet suojasta. Ainakin Tornion keskustassa, rannassa oleva ravintola on aloittanut suojauksen.

Tornion ja Haaparannan kaupungin edustajat ovat kokoontuneet tulvan vuoksi. Kaupungit pitävät tärkeimpänä tehtävänä nyt kaupunginlahden alueen suojaamista tulvavalleilla. 1,5 kilometrin mittaista tulvapengertä korotetaan parhaillaan. Tavoitteena on saada 45 senttiä lisää korkeutta siirrettävällä tulvasuojapuomilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: