Reutersin lähde: Pariisin puukkosurmaaja oli 1997 syntynyt mies Tshetsheniasta – poliisi kuulustelee hänen vanhempiaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Reutersin lähde: Pariisin puukkosurmaaja oli 1997 syntynyt mies Tshetsheniasta – poliisi kuulustelee hänen vanhempiaan

Poliisi tutkii rikospaikkaa Pariisin oopperakortteleissa. Mies hyökkäsi satunnaisten ohikulkijoiden kimppuun veitsi aseenaan lauantai-illan vilinässä.

13.5.2018 9:23

Pariisin keskustassa lauantai-iltana ihmisen veitsellä surmannut mies oli Venäjän kansalainen ja syntynyt vuonna 1997 Tshetsheniassa, oikeuslähde kertoo uutistoimisto Reutersille. Iskussa haavoittui neljä muuta ihmistä ennen kuin poliisi ampui hyökkääjän kuoliaaksi.

Lähteen mukaan hyökkääjän isä ja äiti ovat poliisin kuultavina.

Mies kävi ohikulkijoiden kimppuun huutaen "Allahu akhbar" ("jumala on suuri").

Ranska on ollut korkeassa hälytystilassa ja varuillaan islamististen väkivaltahyökkäysten takia. Äärijärjestö Islamilaisen valtion (Isis) lietsomat tai innoittamat iskut ovat tappaneet 240 ihmistä vuoden 2015 jälkeen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ylisti poliisia hyökkääjän neutralisoinnista. Hän vakuutti, että Ranska "ei anna tuumaakaan periksi vapauden vihollisille".

Ensimmäinen puhelu poliisille tuli tapahtumapaikalta kello 20.47 paikallista aikaa (21.47 Suomen aikaa). Ranskan pääministerin Edouard Philippen mukaan virkavalta oli paikalla viidessä minuutissa ja yhdeksässä minuutissa epäilty oli "neutralisoitu".

Poliisiliiton edustaja kertoi, että sivullisia puukotettuaan hyökkääjä lähti poliiseja kohti huutaen "minä tapan teidät, minä tapan teidät". Silminnäkijät kertoivat Ranskan medialle tekijän juosseen poliiseja kohti, kun nämä ampuivat hänet.

Veitsi-isku tapahtui Pariisin sydämessä Operan kaupunginosassa, joka on tunnettu ravintoloistaan ja kahviloistaan, myymälöistään ja Pariisin oopperasta. Terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskun tekijäksi Amaq-uutistoimistonsa välityksellä, mutta se ei esittänyt todisteita.

– Meidän käskettiin mennä äkkiä sisään baariin. Olin utelias ja menin uudestaan ulos. Ulkona näin ihmisen maassa noin 200 metrin päässä minusta. Poliisi, palokunta ja ambulanssi tulivat. Sen jälkeen en nähnyt enää muuta, eräs naispuolinen silminnäkijä kertoi LCI-televisiolle.

Ranskan viranomaiset eivät aamuun mennessä kertoneet uhrin henkilöllisyyttä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: