Valitus hylättiin: sukupuoliyhteys kymmenvuotiaan lapsen kanssa ei ollut törkeä raiskaus - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Valitus hylättiin: sukupuoliyhteys kymmenvuotiaan lapsen kanssa ei ollut törkeä raiskaus

Korkein oikeus hylkäsi valituksen liittyen käräjäoikeuden ja hovioikeuden tapauksesta aiemmin antamiin tuomioihin. Kuvituskuva.­

3.5.2018 10:24

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt valituksen, joka koski Pirkanmaalla syksyllä 2016 tapahtunutta 10-vuotiaaseen tyttöön kohdistunutta seksuaalirikosta.

Valituslupahakemuksessa vaadittiin, että tekoon syyllistynyt mies tuomitaan törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rinnalla myös törkeästä raiskauksesta. Myös miehen rangaistusta ja miehen maksettavaksi tuomittuja korvauksia vaadittiin korotettavaksi.

KKO ei myöntänyt asianomistajalle valituslupaa, joten hovioikeuden tuomio jäi pysyväksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat tuominneet tekoon syyllistyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Miehen katsottiin olleen sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja tehneen tälle seksuaalisia tekoja viestittelemällä tämän kanssa seksuaalisista asioista.

Kummatkin oikeusasteet hylkäsivät syytteen törkeästä raiskauksesta. Käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomioiden mukaan asiassa ei ollut näytetty sitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty väkivaltaa käyttäen tai että lapsi olisi ollut pelkotilassa tai muussa avuttomassa tilassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?