Metsiköstä paljastui 18 kilon huumekätkö – Tulli pääsi salakuljetusringin jäljille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Metsiköstä paljastui 18 kilon huumekätkö – Tulli pääsi salakuljetusringin jäljille

Kuvassa pilkottaa yli 18 kilogramman amfetamiinikätkö, jonka Tulli oli kätketty maastoalueelle Helsinkiin.

19.4.2018 16:14

Huumausaineiden salakuljetus- ja levitysorganisaatiota toi Suomeen yli 23 kilogrammaa amfetamiinia, tiedottaa Tulli. Katukauppa-arvo olisi ollut noin 590 000 euroa.

Huumeet jäivät viranomaisten haaviin loppukesästä 2017, jolloin Tulli paljasti maastokätköstä Helsingissä yli 18 kiloa amfetamiinia. Suomeen ne oli tuonut kaksi liettualaista kuriiria, jotka otettiin välittömästi kiinni, samoin kuin suomalainen mies, joka nouti aineet kätköstä. Tulli takavarikoi myös kuriirien saaman 20 000 euron erän käteistä.

Kuriirit olivat saaneet tehtäväkseen noutaa huumeet Hollannista, josta ne tuotiin henkilöautolla Saksaan ja sieltä edelleen Suomeen.

Esitutkinnan perusteella jo aiemmin samana kesänä Suomeen oli tuotu viiden kilon amfetamiinierä, joka oli kätketty samalle maastoalueelle Helsingissä. Huumeet oli myyty Suomessa, ja siitä on saatu noin 50 000 käyttöannosta.

Tullin esitutkinnan aikana on vangittu kaikkiaan viisi henkilöä Suomessa. Epäillyt ovat Suomen ja Liettuan kansalaisia.

Amfetamiinin salakuljetus- ja levitystutkinnan pääepäilty on Tullin mukaan suomalainen. Hän sopi liettualaisen kuljetuksen järjestelijän kanssa maahantuonnista tapaamisissa Virossa.

Rikoskokonaisuutta Tulli on tutkinut törkeänä huumausainerikoksena. Se siirtyy syyteharkintaan nyt, kun Tullin esitutkinta on valmistunut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: