Reposaaren entistä ympäristöntutkimuskeskusta esitetään myytäväksi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Reposaaren entistä ympäristöntutkimuskeskusta esitetään myytäväksi

Talonmies Jukka Jussila kunnosteli venettä Repolinnan pihassa vuonna 2010.

1.2.2018 13:20

Kaupungille tarpeettomaksi käynyt Reposaaren entinen ympäristöntutkimuskeskus aiotaan myydä tontteineen ja rakennuksineen. Alun perin Reposaaren sahan pääkonttorina eli Repolinnana toimineeseen päärakennukseen muutti vuonna 1989 Satakunnan ympäristöntutkimuslaitos. Sen toiminta ajettiin alas 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppuvuosina.

Tontilla sijaitsee kolme rakennusta ja kasvihuone. Vuonna 1920 valmistuneessa noin 600 neliömetrin hirsi- ja puurakenteisessa kaksikerroksisessa päärakennuksessa on tutkimustiloja, sali, majoitushuoneita, keittiö ja varastotiloja. Samana vuonna valmistuneessa kaksikerroksisessa Sahalan 318 neliömetrin asuinrakennuksessa on majoitus- ja työhuoneita. Tontilla on myös 273-neliöinen puurakenteinen yksikerroksinen sauna-varastorakennus. Rakennukset on suojeltu.

Porin kaupungin saamat vuokratuotot eivät ole läheskään kattaneet rakennuksista koituvia kuluja. Tappiota on esimerkiksi viime vuodelta koitunut noin 60 000 euroa. Päärakennuksessa on nykyään majoitustoimintaa sekä kukka- ja lahjatavaramyymälä. Yrittäjä ei ole kiinnostunut rakennuksen ostamisesta.

Rakennuksissa vuokralla olleen Porin Seudun Isovanhemmat ry:n vuokrasopimukset on irtisanottu, mutta yhdistys on riitauttanut asian kaupungin kanssa. Tosin yhdistys on ilmaissut myös kiinnostuksensa rakennuksien ostosta.

Tilayksikkö esittää, rakennukset ja tontti asetettaisiin myyntiin huutokaupat.com -palveluun 300 000 euron lähtöhintaan. Asia etenee päätettäväksi Porin tekniseen lautakuntaan ja kaupunginhallitukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: