OP:n ja Ifin kiista nytkähti eteenpäin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

OP:n ja Ifin kiista nytkähti eteenpäin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa

1.2.2018 12:45

Suomalaista finanssialaa tärisyttänyt OP:n ja Ifin kiista on nytkähtänyt eteenpäin Kilpailu- ja kuluttajavirastossa. Kiistan osapuolet pääsevät seuraavaksi räknäämään viraston laskelmia OP:n bonusjärjestelmän vaikutuksista vakuutusmarkkinoilla käytävään kilpailuun.

Vyyhdin taustalla on vakuutusyhtiö Ifin toimenpidepyyntö kilpailija OP:n mahdollisesta määräävän markkina-aseman väärinkäyttämisestä. Kysymys on siitä, puututaanko OP:n bonusjärjestelmään jollakin tavalla kilpailulain nojalla eli onko siinä kilpailulain vastaisia elementtejä.

Johtaja Kirsi Leivo Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kertoi STT:lle, että viraston kilpailupuolen johto käsitteli asiaa keskiviikkona kokouksessaan.

–  Meillä oli kilpailuvastuualueen kokous, siellä viraston ekonomistitiimi esitti laskelmansa OP:n bonusjärjestelmän vaikutuksista vakuutusmarkkinoilla käytävään kilpailuun, Leivo sanoi.

Laskelmiin tehdään Leivon mukaan pientä viimeistelyä, mutta ne ovat käytännössä jo valmiit.

–  Seuraavaksi ne toimitetaan osapuolille, Leivo sanoi.

Asian pureskelu jatkuu virastossa ja viraston keskusteluissa osapuolten kanssa laskelmien pohjalta. Tarkemmin jatkoaskelia ja aikataulua ratkaisuille kiistaan Leino ei kommentoi.

Risahduksia asiassa on seurattu tarkasti, sillä lopullisilla päätöksillä voi olla isotkin vaikutukset suomalaiselle finanssialalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: