Syyttäjä: Ravintolaillan jälkeen kadonnut tapettiin ja kätkettiin metsään - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Syyttäjä: Ravintolaillan jälkeen kadonnut tapettiin ja kätkettiin metsään

1.2.2018 12:10

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on luettu syytteet Siilinjärvellä viime syksynä kadonneen miehen murhasta.

Kolmikymppinen mies katosi ravintolaillan jälkeen syyskuussa Siilinjärven Simonsalossa. Hänen ruumiinsa löytyi myöhemmin maastoon kätkettynä.

Syytteessä on neljä parikymppistä miestä, joista yhden asunnossa henkirikos tapahtui.

Kahta miehistä syytetään murhasta. Syyttäjän mukaan toinen miehistä löi sohvalla nukkunutta uhria useita kertoja kirveellä päähän ja kuristi tätä laturin johdolla. Toinen iski uhria veitsellä niskaan ja yläselkään. Miehet ovat myöntäneet väkivallan kuristamista lukuun ottamatta.

Ruumis piilotettiin "vesikuoppaan"

Syytteen mukaan uhrin kuoltua kaksikko ja kolmas mies paketoivat ruumiin ja raahasivat sen kolmannen kerroksen asunnosta pihalle, missä he tunkivat ruumiin auton takakonttiin. Sitten miehet ajoivat ruumiin Siilinjärven Laitilanmäkeen, missä he veivät sen metsään ja piilottivat vesikuoppaan.

Kolmas mies myös siivosi verijälkiä tekopaikalta sekä pakkasi uhrin tavaroita roskapussiin. Neljäs mies siivosi verijälkiä rappukäytävästä.

Esitutkinnassa miehet myönsivät toimineensa syytteissä kuvatulla tavalla.

Syyttäjä vaatii kahdelle miehistä elinkautista vankeutta murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Kolmannelle miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta. Neljännelle miehelle syyttäjä vaatii sakkorangaistusta rikoksentekijän suojelemisesta.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: