Porin ympäristötoimi aikoo jatkaa taistelua Fortumin tuhkanpesulaitoksesta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Porin ympäristötoimi aikoo jatkaa taistelua Fortumin tuhkanpesulaitoksesta

Fortumin laitosta on rakennettu vauhdilla Mäntyluotoon. Jätevesien johtaminen mereen on kohdannut alueen asukkaissa kovaa vastustusta.

1.2.2018 10:40

Porin ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunnalle, että Porissa pidetään sinnikkäästi kiinni suljetusta järjestelmästä Mäntyluotoon rakennettavaan Fortumin tuhkanpesulaitokseen.

Asia käy ilmi korkeimmalle hallinto-oikeudelle annettavasta lausunnosta Fortum Environmental Construction Oy:n valitukseen. Yhtiö on valittanut Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, joka kumosi Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen Mäntyluodon jätteenkäsittelylaitoksen ympäristöluvasta.

Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen on edellyttänyt ensisijaisesti laitokselle rakennettavaksi suolan talteenottoon perustuvaa suljettua vesienkäsittelyjärjestelmää. Perusteena vaatimukselle ovat jätevesiin ja niiden purkupaikkana toimivaan Mäntyluodon satama-altaaseen liittyvät epävarmuustekijät. Jos jätevedet johdettaisiin satama-altaaseen, ei voitaisi varmistua siitä, etteivätkö ne voisi aiheuttaa vaikutusalueellaan ympäristön pilaantumisen vaaraa. Jätevesien purkupaikaksi hyväksytty satama-allas sijaitsee Kokemäenjoen purkautumisalueella, jolla virtausolosuhteet vaihtelevat voimakkaasti joen virtaaman ja vallitsevien sääolosuhteiden vaikutuksesta.

Porin ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunta käsittelee lausuntoa ensi keskiviikkona.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: