Sankka lumipyry sekoittaa liikennettä etelässä ja lounaassa – "Kaasujalkaa höllättävä" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Sankka lumipyry sekoittaa liikennettä etelässä ja lounaassa – "Kaasujalkaa höllättävä"

Eteläisessä Satakunnassa oli runsaasti aurauskalustoa liikkeellä torstaina aamulla. Nakkilassa tiet olivat jo puhtaat.

1.2.2018 7:41

Satakunnassa sataa lunta koko torstain ajan, ennustaa Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr. Ennusteen mukaan eniten tupruttaa iltapäivällä kello 15 aikoihin. Myös tuuli on kovaa. Selkämerelle on annettu aallokkovaroitus.

Föhrin mukaan tuuli kinostaa lumen ja sen vuoksi tulevaa sadetta on vaikea mitata.

–Sade on vielä sakenemaan päin. Suurimmat sademäärät ovat Satakuntaa etelämpänä, mutta kyllä minä sellaiset 15 senttimetriä voisin luvata. Joka tapauksessa suuria määriä, että jotain sille lumelle pitää tehdä.

Ajokeli on muuttunut erittäin huonoksi lumipyryn takia maan etelä- ja lounaisosissa.

–Jos on sakealumipyry, niin vaakanäkyvyys on huono. Sää ei lauhdu sillä tavalla, että olisi liukas.

Muun muassa Liikennevirasto, Hätäkeskuslaitos ja Helsingin poliisi ovat varoitelleet erittäin kehnosta kelistä.

–  Tänään on tärkeää höllätä kaasujalkaa ja pitää huolta sekä turvavälistä että ajovalojen toiminnasta, Helsingin poliisi tviittasi.

Myräkkä vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen

Helsingin seudulla osa lähijunaliikenteen vuoroista perutaan. Syynä on tälle päivälle ennustettu runsas lumisade, kertoi VR eilen. A- ja K-junia aiotaan ajaa 20 minuutin vuorovälillä. VR:n mukaan liikenteeseen jääviä junia pidennetään.

Vuorovälien pidentämisellä pyritään varmistamaan, että junat kulkisivat aikataulussa ja että vaihteiden kohdalla olisi mahdollista tehdä lumitöitä.

Lisäksi Tikkurilassa ja Järvenpäässä saattaa olla raidemuutoksia.

HSL puolestaan kertoi, että lumimyräkkä saattaa aiheuttaa myöhästymisiä ja perumisia myös bussi- ja raitiovaunuliikenteessä. Matkustajia kehotetaan varaamaan normaalia enemmän aikaa liikkumiseen.

Lisätietoja liikennetilanteesta löytyy VR:n, HSL:n ja Liikenneviraston verkkosivuilta.

Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoliikenteessä on niin ikään odotettavissa viivästyksiä tänään. Lentoasema toimii normaalisti, mutta lentoliikennettä joudutaan todennäköisesti rajoittamaan tuuliolojen ja kiitoteiden aurausten takia.

Finnair kertoo Twitterissä peruneensa muutaman lennon Helsinki-Vantaalta tältä päivältä kovan tuulen ja lumisateen takia. Yhtiö kertoo lisäksi, että kymmenisen lentoa viivästyy 15 minuutista kahteen tuntiin tänään.

Finavia kehottaa matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Ajantasaiset lentotiedot löytyvät Helsinki-Vantaan sivulta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: