Lapissa avautui harvinainen pesti: luvassa täysi asunto- ja ruokaetu ja taatusti ainutlaatuinen elämys - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lapissa avautui harvinainen pesti: luvassa täysi asunto- ja ruokaetu ja taatusti ainutlaatuinen elämys

21.10.2017 20:15

TE-palveluiden verkkosivuilla on avoinna harvinainen työpaikka, sillä VMP Varamiespalvelu hakee Inariin kahta poronhoitajaa. Työssä on täysi asunto- ja ruokaetu.

–Hei sinä erä- ja suunnistustaitoinen henkilö! Nyt tarjolla eksoottinen työpaikka ylisessä Lapissa. Kyseessä on poronhoitotyö joka pitää sisällään mm. porojen ruokintaa moottorikelkalla niiden laidunpaikoille, porojen kuljetusta moottorikelkalla tunturissa, poroerotuksessa avustamista, ilmoituksessa luetellaan.

VMP-yrittäjä Esa Auer kertoo, että työpaikka on herättänyt paljon kansainvälistäkin kiinnostusta.

–Harvinainenhan tällainen haku on, ei ole minun kohdalleni aiemmin osunut. Äitiä ja isää olen tehtäviinsä hakenut, mutta poronhoitajaa en, Auer naurahtaa.

Tarkempaa tietoa poronhoitajia hakevasta asiakkaastaan Auer ei voi antaa, mutta sen verran hän kertoo, että kyseessä on pohjoinen paliskunta.

Hakemuksia on tullut jo useita kymmeniä, ja useita pariskuntia on hakeneiden joukossa. Tähän mennessä tehtävään hakeneista suurin osa on Auerin mukaan sellaisia, jotka eivät tule kysymykseenkään.

–Ihan ei ehkä ymmärretä, millaisesta työstä on kyse. Kyseessä ei ole mikään huviretki, vaan kovaa työtä.

Poronhoitajan tehtävässä ei edellytetä aiempaa kokemusta, mutta joitakin vaatimuksia tehtävään on. Palkattavien henkilöiden tulee olla "sinut arvaamattoman luonnon kanssa, osata tehdä tulet, jos kelkka hyytyy keskelle tunturia tai menovesi loppuu peltipailakasta". Lisäksi on osattava myös suunnistaa sekä nykyaikaisilla välineillä että perinteisin keinoin.

–Tulkkia ei paikalle hommata, joten suomen kielellä pitää pärjätä, Auer sanoo.

Poronhoitajan töitä on tarjolla 3–6 kuukaudeksi, ja palkka on sovittavissa. Työt alkavat marraskuussa.

Tehtävään haku päättyy maanantaina 30.10. Koko ilmoituksen pääset lukemaan tästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: