Tomi Metsäkedon Tähdet, tähdet -taival päättyi häirintäsyytöksiin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tomi Metsäkedon Tähdet, tähdet -taival päättyi häirintäsyytöksiin

21.10.2017 13:56

Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, kertoo MTV. Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty vilkasta häirintäkeskustelua. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo ilmoittaa, että ratkaisuun päädyttiin tuotantorauhan vuoksi

Metsäketo kertoo tiedotteessaan tyytyvänsä kanavan päätökseen ja kiittää häntä äänestäneitä katsojia.

–  Olen saanut tiedon siitä, että MTV on sulkenut minut pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Otan tiedon vastaan surullisin mielin, sillä olen nauttinut ohjelman teosta ja koko sen tekijäryhmä on muodostunut minulle läheiseksi ja tärkeäksi.

Metsäketo myöntää, että hänen käyttäytymisessään on ollut toivomisen varaa.

–  Viime päivien julkisuus minua kohtaan on ollut varsin runsasta. Se on ollut minulle monilta osin ansaittua, mutta monilta osin myös ansaitsematonta. Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään. Samalla kuitenkin toivon suhteellisuudentajua erityisesti netissä käytävään keskusteluun.

Laulaja haluaa myös pyytää vielä kertaalleen julkisesti anteeksi sopimatonta käytöstään.

–  En sitä puolustele hetkeäkään, ja jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.

Hän kertoo olevansa poikamies ja hakeneensa naisseuraa "turhankin kärkkäästi ja liian suurella yksipuolisella tahdonvoimalla".

–  Kun tähän kaikkeen liittää välillä käsistäni karanneen liiallisen juhlimiseni, on soppa ollut valmis. Tuota karvasta keittoa joudun nyt ansaitusti maistamaan.

Viihdeohjelmissa useampia poisjääntejä

Tähdet, tähdet -ohjelmassa on nyt yhdeksän laulajaa, ja sen seuraava lähetys on sunnuntaina. Edellisen lähetyksen keskikatsojamäärä oli Finnpanelin tilastojen mukaan 573  000. Ohjelma oli MTV:n seitsemänneksi katsotuin viikolla 41. Ohjelmassa on kymmenen jaksoa, joista kolmas esitetään sunnuntaina.

MTV:n viihdeohjelmilla on ollut aiemminkin huonoa onnea taitelijavalinnoissa. Laulaja Kasmir jättäytyi kesken pois viimekeväisestä Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailusta. Kasmir oli julkisuudessa, koska hän todisti juontaja Axl Smithin salakatselutapauksessa ja hänen nimensä esiintyi niin sanotussa Haippirinki-keskustelussa. Kasmiria itseään ei epäilty rikoksesta.

–  Me hankimme ohjelmat tuotantoyhtiöiltä ja kartoitamme yhdessä ehdokkaita, kertoo MTV:n vastaava tuottaja Hanna Kortti.

Hän sanoo, että valintaperusteina ohjelmiin ovat kunkin kilpailijan osaaminen, kuten laulu- tai tanssitaito.

–  Totta kai näistä täytyy ottaa opiksi. Rikosrekistereiden tarkistaminen on yksi kelpo keino, mutta siitähän ei tässä Metsäkedon tapauksessa ole kyse.

Kaikkia osallistujien yksityiselämän asioita emme tietenkään voi tietää, Kortti kertoo. Hän vahvistaa, että Tähdet, tähdet -ohjelmankin osallistujien rikosrekisteritietoja on tarkistettu.

Nelosella esiintynyt Axl Smith puolestaan joutui jättämään salakatseluvyyhden vuoksi juontajan työt Nelosen The Voice of Finland -ohjelmassa keväällä 2016.

Metsäkedon ympärillä käydystä keskustelusta kertoi aiemmin Seiska-lehti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: