Tampereen mielenosoitukset: Poliisi alkaa tutkia tähän mennessä tapahtunutta väkivaltaisena mellakkana - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tampereen mielenosoitukset: Poliisi alkaa tutkia tähän mennessä tapahtunutta väkivaltaisena mellakkana

21.10.2017 12:20

Tampereella poliisi on ottanut yhteensä neljä ihmistä kiinni mielenosoitusten yhteydessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoo alkavansa tutkia tähän mennessä tapahtunutta epäiltynä väkivaltaisena mellakkana.

Tampereella ovat olleet käynnissä uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja heidän vastustajiensa mielenosoitukset. Suurin osa mielenosoittajista on poistunut, poliisi kertoi neljän aikaan iltapäivällä Twitterissä.

Osa vastamielenosoittajista käytti poliisin mukaan voimakasäänisiä paukkupommeja muita mielenosoittajia ja poliiseja vastaan. Neljästä kiinni otetusta yksi on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kolme uhkaavan käytöksen takia.

Ylikomisario Harri Nojonen kertoi iltapäivällä, että väkivallanteot näyttäisivät olevan Tampere natseja vastaan -ryhmittymän puolelta, josta ne kohdistuivat PVL:n mielenosoittajia vastaan ja osittain myös poliisiin.

Liikenne Porin ja Vaasan suuntaan keskeytyi hetkeksi, kun raiteilla oli poliisin mukaan mielenosoittajia. Mielenosoitusten takia liikenee katkaistiin useita kertoja Satakunnansillalla ja Hämeensillalla.

Paikalla oleva toimittaja Tuomas Rimpiläinen kertoi seuraa mielenosoituksia keskusta-alueella.

Kello 15.57: Vastamielenosoittajat kävivät uusnatsijärjestön edustajien auton kimppuun Rongankadulla.

Kello 15.37: Mielenosoittajat alkavat hajaantua. Rimpiläisen mukaan uusnatsijärjestön mielenosoittajat laskeutuvat Hämeenkadulta P-Hämpin pysäköintiluolaan. Vastamielenosoittajia on vielä ravintola Puiston edessä.

Kello 15.31: Poliisi tiedottaa, että liikenne Hämeensillalla kulkee taas.

Kello 15.19: Mielenosoittajat ovat jälleen Hämeensillalla. Tie on poikki autoliikenteeltä.

Kello 15.06: Poliisi alkaa tutkia tähän mennessä tapahtunutta väkivaltaisena mellakkana.

Kello 14.54: Hämeensillan raju yhteenotto tallentui videolle.

Kello 14.35: Vastamielenosoittajat huutavat paikalla solvauksia PVL:n mielenosoittajille.

Kello 14.32: Tampereen käräjäoikeuden edustalla puheita pitäneen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajat siirtyvät parhaillaan kohti Koskipuistoa.

Kello 14.17: Tilanne on tällä hetkellä melko rauhallinen. Molemmat mielenosoitukset ovat pysähtyneet käräjäoikeuden luokse. Natsimielenosoittajat pitävät puheita kelloportin kohdalla ja vastamielenosoittajat tukkivat Lapintien, joka on edelleen poikki.

Kello 14.10: Junaliikenne toimii jälleen.

Kello 13.48: Liikenne Lapintiellä on poikki käräjäoikeuden kohdalla.

Kello 13.20: Raideliikenne jouduttiin sulkemaan hetkellisesti, kun vastamielenosoittajia oli raiteilla.

Kello 13.16: Natsimielenosoittajat pitävät puheita Pirkanmaan käräjäoikeuden edustalla. Poliisi on tukkinut kaikki Tampereen sillat, jotta vastamielenosoittajat eivät pääse paikalle.

Kello 13.08: Vastamielenosoittajat marssivat Satakunnankadulla. Mielenosoittajat heittivät paikalla savupommeja. Poliisi johtaa marssia.

Kello 12.22: Ratsupoliisi on paikalla Koskikeskuksen edustalla:

Kello 12.53: Keskustori on lähes tyhjentynyt vastamielenosoituksessa mukana olleista ihmisistä.

Kello 12.49: Yksi ihminen on otettu kiinni Laukontorin ja Koskikeskuksen välisellä sillalla.

Kello 12.45: Vastarintaliikkeen mielenosoittajat lähtivät marssimaan kohti Koskikeskusta.

Kello 12.22: Ratsupoliisi on paikalla Koskikeskuksen edustalla.

Kello 12.16: Mielenosoittajien lisäksi Tampereen Laukontorilla on useita poliiseja valmiudessa. Myös poliisin taktisia neuvottelijoita on paikalla.

Laukontorille on kerääntynyt mielenosoittajia.

Kello 12.13: Tampereen Laukontorille on kerääntynyt yhteensä noin parisataa mielenosoittajaa. Heidän joukossaan on noin 100 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsentä, joitakin kymmeniä Soldiers of Odin- järjestön jäsentä sekä joitakin muita mielenosoitukseen osallistuvia. Rimpiläisen mukaan mielenosoitusta seuraa noin sata ihmistä.

Kello 12.01: Rimpiläinen kertoo, että mellakkapoliisi seuraa vastamielenosoitusta Keskustorin reunalla. Poliisit seuraavat tilannetta toistaiseksi autoista.

Kello 11.45: Mielenosoitus on sujunut ainakin toistaiseksi rauhallisesti. Pientä jännitettä on kuitenkin ollut ilmassa tunnetun Rajat kiinni -aktiivin paikalla järjestämän livelähetyksen takia. Rimpiläisen mukaan vastamielenosoittajat ovat kokeneet livelähetyksen provosoivana. Tästä johtuen paikalla on ollut sanaharkka ja pieni käsikähmä.

Ylikomisario Harri Nojonen kertoi jo aikaisemmin viikolla, että noin 200 poliisia turvaa Tamperetta lauantaina mielenosoitusten aikana. Nojosen perjantaina kertoman arvion mukaan mielenosoituksiin osallistuu yhteensä satoja ihmisiä.

Poliisille oli aikaisemmin tehty ilmoitus yhteensä kolmesta mielenosoituksesta, mutta niistä yksi peruuntui perjantaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: