Tampereen vastamielenosoituksesta tutkinta väkivaltaisesta mellakasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tampereen vastamielenosoituksesta tutkinta väkivaltaisesta mellakasta

21.10.2017 20:46

Neljä ihmistä otettiin lauantaina Tampereella kiinni uusnatsien ja vastamielenosoittajien mielenilmausten yhteydessä. Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana.

Uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajat kokoontuivat aluksi Laukontorille, josta he lähtivät marssimaan Tampereen keskustan läpi oikeustalolle. Tampere natseja vastaan -vastamielenosoitus puolestaan kokoontui Keskustorille.

Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään uusnatseja vastaan muun muassa Hämeensillalla ja Satakunnansillalla, kerrottiin Sisä-Suomen poliisista. Osa mielenosoittajista heitteli paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohden. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

–  Naamioituneena heiteltiin poliiseja kohden soihtuja ja erilaisia paukkupommeja, yritettiin käydä toisten mielenosoittajien kimppuun ja poliisi oli siinä välissä, ylikomisario Harri Nojonen kuvaili iltapäivällä.

Mielenosoittajia junanraiteilla

Poliisista arvioitiin, että vastarintaliikkeen mielenosoitusmarssilla oli mukana noin 200 ihmistä. Vastamielenosoittajia oli useita satoja, arviolta 300–400.

Poliisi pyrki pitämään mielenosoittajat toisistaan erillään asettumalla heidän väliinsä. Päivään oli varauduttu noin 200 poliisilla.

Uusnatsien joukossa nähtiin myös Helsingin Asema-aukion jutussa käräjillä tuomittu Jesse Torniainen. Hän sai törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden vankeustuomion, joka ei ole kuitenkaan lainvoimainen, vaan siitä on valitettu hoviin.

Kiinni otetuista yksi otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä, toinen epäillystä vaaran aiheuttamisesta ja kaksi rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Liikenne katkaistiin mielenosoitusten takia useita kertoja keskustassa. Myös junaliikenne Vaasan ja Porin suuntaan keskeytyi, kun raiteilla oli mielenosoittajia. Junat eivät kuitenkaan viivästyneet tapahtumien vuoksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: