Terho Ylellä: Siniset eivät asetu kenenkään taakse presidentinvaaleissa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Terho Ylellä: Siniset eivät asetu kenenkään taakse presidentinvaaleissa

21.10.2017 11:05

Perussuomalaisista kesällä irtautuneet siniset eivät asetu minkään ehdokkaan taakse presidentinvaaleissa, sanoi eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) Ylen Ykkösaamussa. Terhon mukaan jokainen sinisten edustaja voi asettua haluamansa presidenttiehdokkaan taakse.

Siniset eivät myöskään aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleihin, Terho vahvisti Ylellä. Oman ehdokkaan asettaminen olisi vaatinut sinisiltä vähintään 20  000 äänioikeutetun valitsijayhdistystä, koska uusi puolue on vasta perusteilla ja ryhmän nykyiset kansanedustajat valittiin perussuomalaisten listoilta.

Sinisten ryhmä syntyi kesällä, kun osa perussuomalaisista perusti uuden ryhmän Jussi Halla-ahon tultua valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Terho sanoi Ykkösaamussa, että hän on käytettävissä puheenjohtajaksi uudessa, perusteilla olevassa Sininen tulevaisuus -puolueessa.

Sininen tulevaisuus -ryhmä jätti viime viikolla kannattajakorttinsa oikeusministeriöön puolueen rekisteröimistä varten. Ryhmä kertoi aiemmin, että puolueen rekisteröimiseen vaadittavat 5  000 kannattajakorttia oli saatu kerättyä. Siniset ovat arvioineet, että puolueen rekisteröinti voisi toteutua vielä loppuvuoden aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: