Yhdysvalloissa rikkaille sorvataan ehkä uusi veroluokka - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yhdysvalloissa rikkaille sorvataan ehkä uusi veroluokka

21.10.2017 9:54

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen republikaanit suunnittelevat uutta veroluokkaa parhaiten tienaaville, kertoo edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Valkoinen talo ja johtavat republikaanit saivat aiemmin sovittua verouudistuksesta, jossa veroluokat olisivat 12 prosenttia, 25 prosenttia ja 35 prosenttia. Sopu kuitenkin sallii myös neljännen veroluokan, jotta voidaan varmistaa, etteivät rikkaat hyödy verouudistuksista keskiluokan kustannuksella. Republikaanit ovat yrittäneet markkinoida verouudistusta etenkin keskiluokalle.

–  Esittelemme neljännen veroluokan, jotta kaikkein korkeatuloisimmat eivät saa isoa veronkevennystä ja resurssit menevät keskiluokalle, Ryan sanoi CBS News:in haastattelussa.

Ryan ei täsmennä neljännen veroluokan mahdollista suuruutta. Hän antaa kuitenkin ymmärtää, ettei neljäs veroluokka olisi yhtä suuri kuin nykyinen korkein veroluokka, joka on 39,6 prosenttia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi Foxin haastattelussa, ettei hän mielellään ottaisi käyttöön neljättä veroluokkaa ja sitä ei ehkä tule. Hän voisi kuitenkin hyväksyä neljännen veroluokan, jos hänestä tuntuu, ettei keskiluokasta pidetä tarpeeksi hyvää huolta.

Lainsäätäjät ovat olleet huolissaan myös veronkevennysten vaikutuksesta valtion budjettiin. Nyt esitetyt kolme veroluokkaa kasvattaisivat kymmenen vuoden aikana Yhdysvaltojen budjetin alijäämää 1,5 biljoonalla dollarilla eli 1,27 biljoonalla eurolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: