Perussuomalaiset varmistivat: Laura Huhtasaari on puolueen presidenttiehdokas - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Perussuomalaiset varmistivat: Laura Huhtasaari on puolueen presidenttiehdokas

Laura Huhtasaari on perussuomalaisten presidenttiehdokas.­

23.9.2017 12:49

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, 38, on vahvistettu puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Ehdokkuus varmistui tänään odotetusti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Huhtasaari on sanonut, että olisi halukas lisäämään presidentin valtaoikeuksia. Ylen A-studiossa elokuussa hän totesi, että presidentillä pitäisi olla valta hajottaa eduskunta.

–  Presidentti pystyy toimimaan kaiken puoluepolitiikan yläpuolella ja on suoraan vastuussa kansalle. Näkisin, että olisi hyvä, että presidentillä olisi myös valtaa, Huhtasaari perusteli kantaansa.

Huhtasaari sanoi kesällä harkitsevansa presidenttiehdokkuutta ja kertoi tällöin motiiveistaan.

–  Tarkoituksenani on viedä perussuomalaista ilosanomaa eteenpäin. En ajattele ehdokkuutta henkilökohtaisesti, vaan tekisin sen perussuomalaisten ja Suomen takia, hän kertoi Maaseudun Tulevaisuudessa.

Huhtasaaren valintaa pidettiin käytännössä varmana, sillä häntä esitettiin puolueen ainoaksi ehdokkaaksi elokuun puoluehallituksen kokouksessa. Lisäksi puoluejohtaja Jussi Halla-aho on luonnehtinut häntä perussuomalaisen lähestymistavan ruumiillistumaksi, joka edustaa hyvin perussuomalaista vaihtoehtoa. 

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?