Mies surmasi, paloitteli ruumiin ja sulloi ruumiinosia jätekonttiin – Syyttäjä nosti syytteen Pietarsaaren surmasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Mies surmasi, paloitteli ruumiin ja sulloi ruumiinosia jätekonttiin – Syyttäjä nosti syytteen Pietarsaaren surmasta

24.8.2017 13:19

Syyttäjä on nostanut syytteen Pietarsaaren helmikuisessa paloittelusurmajutussa, kertoo Valtakunnansyyttäjänvirasto. Pedersöreläismiestä syytetään taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman ja käsitelleensä ruumista.

Esitutkinnan aikana poliisi kertoi, että 43-vuotiaan miehen epäillään surmanneen pietarsaarelaismiehen asunnossaan ja paloitelleen miehen ruumiin. Sen jälkeen epäilty oli yrittänyt hävittää ruumiinosat muun muassa sullomalla niitä tapahtumapaikan lähistöllä sijaitsevaan jätekonttiin, poliisi kertoi.

Poliisi tutki tapausta murhana, mutta nimike muuttui syyteharkinnassa tapoksi. Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Lampinen Pohjanmaan syyttäjänvirastosta ei vielä kommentoi, mistä syystä rikosnimike on lieventynyt.

Naiselle syyte hautarauhan rikkomisesta - molemmilla rikostaustaa

Paloittelusurmasta epäillyllä miehellä on pitkässä rikosrekisterissään useita tuomioita teräaseella tehdyistä pahoinpitelyistä. STT:n näkemistä väkivaltatuomioista vanhin on vuodelta 2003 Kokkolan käräjiltä. Tuomion mukaan mies viilteli uhriaan teräaseella kasvoihin.

Mies on tuomittu myös toisen tapauksessa syytetyn viiltelystä. 46-vuotiasta naista syytetään hautarauhan rikkomisesta. Hän on kiistänyt teon. Nainen on tuomittu aiemmin ainakin kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle sekä liikennerikkomuksista.

Asia käsitellään oikeudessa 7.–8. syyskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: