Suomi osallistuu kahteen suureen sotaharjoitukseen Ruotsissa syyskuussa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomi osallistuu suuriin sotaharjoituksiin Ruotsissa syyskuussa – myös Porin prikaati edustettuna

Harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatissa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH90 kuljetushelikopteria sekä esikuntaupseereita.

24.8.2017 13:06

Suomi osallistuu kahteen suureen sotaharjoitukseen Ruotsissa syyskuussa.

Suomen Merivoimat osallistuu Northern Coast 2017 -harjoitukseen, ja Puolustusvoimat puolestaan osallistuu kaikilla puolustushaaroilla Ruotsin puolustusvoimien Aurora -pääsotaharjoitukseen.

Merivoimien mukaan Northern Coast -harjoitus on Saksan merivoimien kansainvälinen kutsuharjoitus Nato- ja EU-maille sekä Naton partnerimaille. Harjoitusta johtaa Ruotsi, ja osallistujamaita on 16. Harjoitus pidetään 8.–21. syyskuuta Gotlannin ja eteläisen Itämeren alueilla.

Tavoitteena on harjoitella monikansallista johtamista ja toimintaa kriisinhallintaoperaatioissa, kertoi Merivoimat torstaina tiedotteessaan. Suomen osallistuminen harjoitukseen tukee Suomen ja Ruotsin yhteistyön tavoitteita.

Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu Suomesta noin 250 henkeä. Aluksista mukana ovat Hämeenmaa-luokan miinalaiva, Rauma-luokan ohjusvene sekä kaksi Katanpää-luokan miinanetsijää.

NOCO-harjoituksia on pidetty vuodesta 2007, ja Suomi on osallistunut vuosittain.

Auroraan mukaan noin 300 sotilasta

Aurora 2017 -harjoitus puolestaan järjestetään 11.–29. syyskuuta Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla.

Puolustusvoimien vahvuus harjoituksessa on noin 300 sotilasta, tiedotti Puolustusvoimat torstaina.

Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatissa varusmieskoulutuksen joukkotuotannossa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH90 kuljetushelikopteria sekä esikuntaupseereita.

Merivoimista harjoituksessa on viitisentoista esikuntaupseeria Suomen ja Ruotsin yhteisen merellisen taisteluosaston (Swedish-Finnish Naval Task Group) esikunnasta. Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen 6–8:lla F/A-18 monitoimihävittäjällä, jotka toimivat sekä Ruotsin että Suomen alueelta.

Harjoitukseen osallistuu Ruotsista noin 19  000 sotilasta sekä muita viranomaisia. Lisäksi mukana on joukkoja Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Myös Aurora-harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: