Mielipide: Lopeta tissuttelu ennen kuin se on liian myöhäistä – minä lopetin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Mielipide: Lopeta tissuttelu ennen kuin se on liian myöhäistä – minä lopetin

Iän myötä ja hiljalleen elimistö väsyy jatkuvaan tissutteluun, kirjoittaja toteaa.

24.8.2017 11:18

Tämä dokumentti on tosi ja vieläpä tuore. Olen tissutellut vuodesta 1990. Syitä en tässä lähde erittelemään. Jokainen asia elämässä johtuu jostain.

Ajokuntoa kunnioittaen, ikinä en ole ollut niin sanotusti krapulassa ratissa. Elimistöni kehitys alkoholia kestävään suuntaan on sekin ollut hidasta. Eläköidyttyäni vuonna 2014, on tietysti ollut enemmän aikaa harrastaa tissuttelua.

Yksinyrittäjänä 47 vuotta toimineena ei ostetusta alkoholista ollut tietenkään pulaa. Pienen yrittäjäeläkkeen myötä muuttui tietysti käytäntö. Kotiviini ja -kalja oli se seuraavaa vaihe.

Pari vuotta sitten kevään rutiinilääkärintarkastuksessa omalääkärini kehotti pienentämään tissuttelua. Oikeastaan suorastaan kehotti lopettamaan kohonneiden maksa-arvojen johdosta.

Kuluvan vuoden kevättarkastuksessa maksa-arvot olivatkin paremmat. Iän myötä ja hiljalleen elimistö väsyy jatkuvaan tissutteluun. Ei sitä ihminen huomaa eikä tiedosta, kunnes lähimmäiset ottavat kantaa hiljalleen muuttuvaan ihmiseen.

Lähimmäiset ottavat asian hoitoonsa, toimittavat hoitoon, puoliksi pakolla, puoliksi juonien. Olin Harjavallan sairaalassa vuorokauden. Olen vielä järjissäni, joten yhteistyössä sairaalan henkilökunnan ja läheisteni kanssa vapauduin kolmen vuorokauden minimiajasta. Olin hoidossa maanantai-iltapäivästä tiistai-iltapäivään, 24 opettavaista tuntia.

Tässä seuraavassa esitän kiitokseni. Ensin tietysti tyttäreni, jälkikasvuni. Omalääkärini, terveyskeskuksessa. Kuljetusyksikkö kokonaisuudessaan. Keskussairaalan vastaava henkilökunta. Harjavallan sairaalan päihdeyksikön henkilökunta. Harjavallan sairaalan johtavat johtajat, lääkärit, psykiatrit, hoitohenkilökunta. Sekä tietysti vaimoni.

Osallisten joukko on niin valtava, etten nimiä ryhdy luettelemaan. Toivottavasti kaikki osalliset löytävät itsensä. Ja toivottavasti joku ottaisi opiksi ja tunnistaisi ongelmansa.

Minä otin, opin, vaikken tunnistanut itsestäni.

Kokemäenjoen ajattelija

Ulvila

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: