Uusi Suomi: Halla-aholla jo esitys perussuomalaisten presidenttiehdokkaasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Uusi Suomi: Halla-aholla jo esitys perussuomalaisten presidenttiehdokkaasta

20.7.2017 15:58

Perussuomalaiset todennäköisesti asettaa oman ehdokkaan presidentinvaaleihin, Uusi Suomi kertoo. Verkkojulkaisun mukaan puolueen puheenjohtajalla Jussi Halla-aholla on jo valmiina esitys asiasta.

Hänen mukaansa puolue on tehnyt kesäkuussa paikallisyhdistyksille kyselyn, jossa tiedusteltiin, pitäisikö puolueen lähteä presidenttikisaan ja kuka olisi sopiva ehdokas.

– Emme missään tapauksessa asetu kannattamaan istuvaa presidenttiä, ja pidän hyvin todennäköisenä, että asetamme oman ehdokkaan, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Perussuomalaiset käsittelee presidenttiehdokkaan asettamista puoluehallituksessa 4. elokuuta. Puoluevaltuusto päättää ehdokkaasta syyskuussa.

Halla-aho moittii istuvaa presidenttiä

Halla-aho on sanonut useasti, että presidentti Sauli Niinistö puuttui puolueen sisäisiin asioihin hallituskriisin yhteydessä.

Presidentti otti kesäkuussa kantaa siihen, että perussuomalaisten johdossa on nyt kaksi henkilöä, jotka ovat saaneet sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomion ovat saaneet Halla-aho ja puolueen toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen.

–Teko on yleensä sovitettu, kun tuomio on kärsitty. On aika tehtävä edessä vakuuttaa, että ne elementit, jotka tuomioon johtivat, ovat poissa, Niinistö sanoi kesäkuussa.

Niinistö sanoi kesäkuussa, että hän ei usko perussuomalaisten asettavan häntä ehdokkaakseen.

–En usko, että sellaista vaaraa on olemassa, presidentti sanoi Kultaranta-keskusteluiden yhteydessä kesäkuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: