Porin ilmaisia kaupunkipyöriä lainaavat ulkopaikkakuntalaiset – tapahtumat kasvattavat kysyntää - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Porissa on tarjolla seitsemän ilmaista laina-jopoa – paljonko käyttöä kaupunkipyörillä on?

Kaupunkipyörillä on käyttöä erityisesti tapahtumien aikaan. Tässä arkistokuvassa jopon kanssa poseeraa Merika Lanne.

20.7.2017 12:48

Porin ympäristövirastolla on seitsemän jopo-polkupyörää, joita saa lainata panttia vastaan päiväksi tai viikoksi. Mukaan saa lukon ja halutessaan kypärän ja valon. Päivän lainan pantti on 20 euroa ja viikon 50 euroa. Pyöriä saa ympäristövirastosta arkisin kello 9–15.15.

Kuinka paljon käyttöä ilmaisilla kaupunkipyörillä on, ympäristöviraston kesätyöntekijä Sonja Leino?

–Niiden lainaamisesta ei ole olemassa mitään tilastoja, mutta kyllä ne kesällä ovat melkein koko ajan käytössä. Tällä hetkellä telineessä on muutama pyörä, mutta esimerkiksi tapahtumaviikon aikaan pyörät olivat kokonaan loppu.

Ketkä kaupunkipyöriä lainaavat?

–Suurin osa on ulkopaikkakuntalaisia. Hyvä sää ja tapahtumat vaikuttavat pyörien kysyntään. Tällä hetkellä pyöriä ei taideta kovin aktiivisesti mainostaa. Moni on nähnyt jonkun vanhan ilmoituksen kaupungin sivuilla, ja tullut kysymään, vieläkö tällainen palvelu on.

Samkin kampuksella on tarkoitus testata sähköisiä kaupunkipyöriä. Missä vaiheessa projekti on, lehtori Riitta Dersten?

–Teemme pilottiversiota, joka toimii Samkin uudella kampuksella ja sitä käyttävät vain Samkin opiskelijat. Myöhemmin pyöriä tulisi muuallekin kaupungille ja kaikkien käyttöön.

–Nyt kesäloman aikana projektikin on lomalla, mutta uutta näytettävää on varmaankin syyskuussa, kun Samkissa on avajaiset ja avoimien ovien päivä.

Onko tarkoitus, että sähköpyöriä voisi lainata kännykän avulla?

–Kyllä, meillä on pilotissa nettisivu, jossa rekisteröidytään ja kirjaudutaan, ja sitten saa koodin, jolla pyörän tai sen akun saisi vapautettua telineestä. Ihmistä ei tarvita välissä.

–Pilottivaiheessa nettisivulle voivat rekisteröityä vain Samkin opiskelijat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: