Oulun poliisi tutkii Raatinsaaren räjähdeuhkausta perättömänä vaarailmoituksena – uhkaus tehtiin ulkomaisesta liittymästä englanniksi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Oulun poliisi tutkii Raatinsaaren räjähdeuhkausta perättömänä vaarailmoituksena – uhkaus tehtiin ulkomaisesta liittymästä englanniksi

20.7.2017 12:44

Oulun Raatinsaaren jalkapallostadionilta ei ole löytynyt pommia tai räjähdettä, kerrotaan Oulun poliisista.

Oulun poliisi joutui evakuoimaan ja tarkistamaan Raatinsaaren eilen illalla. Poliisin mukaan Raatin stadionin toimitsijalle oli soitettu ulkomaisesta liittymästä kaksi kertaa ja uhattu englanniksi, että mikäli ihmiset eivät poistu jalkapallostadionilta, räjähtää siellä pommi.

Stadionilla oli menossa AC Oulun ja Oulun Palloseuran ottelu. Ottelua oli seuraamassa yli 3  600 ihmistä.

Uhkausta pidettiin poliisin mukaan todellisena ja stadion saatiin nopeasti ja rauhallisesti tyhjennettyä. Poliisi evakuoi saaren ja tarkisti alueen. Poliisioperaatio kesti yli kolme tuntia. Liikenne Merikoskensilloilla ja Raattiin normalisoituivat jälleen vähän ennen puolta yötä.

Rikoskomisario Jussi Hyrkäs Oulun poliisista vahvistaa, että mitään pommiin tai minkäänlaiseen räjähteeseen viittaavaa ei ole löydetty. Hyrkäksen mukaan soittaja oli nimenomaan sanonut, että stadionilla olisi pommi.

Poliisi jatkaa asian rikostutkintaa perättömänä vaarailmoituksena. Ketään ei ole otettu kiinni tapauksen vuoksi, eikä uhkaajan henkilöllisyys ole selvillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: