Jari Kaari Oy lopettaa Kankaanpää–Pori -linjalla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Rahti toimitetaan rekoilla – Jari Kaari Oy joutuu lopettamaan Kankaanpää–Pori -linjalla

20.7.2017 11:28

Pohjanmaalla toimiva Jari Kaari Oy joutuu lopettamaan Kankaanpään ja Porin välisen linja-autoliikennöinnin. Linja muuttui kannattamattomaksi, kun Matkahuolto Oy ryhtyi toimittamaan rahtia Rauman ja Turun suuntaan linja-autojen sijaan rekalla.

–Onhan se ikävä asia ja erityisen pahoillani olen matkustajien puolesta. Kannattamatonta linjaa ei pitkään kannata ylläpitää, sillä osassa vuoroista on liikuttu täysin ilman matkustajia, kertoo toimitusjohtaja Jari Kaari.

Linja on kannattava, jos vuorosta tulee tuottoa 250–300 euroa.

–Rahtiliikenne on tuonut tarvittavan tuoton hiljaisille vuoroille. Nyt kun Matkahuolto päätti ottaa rahdin toimittamisen meiltä pois, vuorot muuttuivat kannattamattomiksi. Ilman muuta vuoroja jatkettaisiin, jos se kannattaisi.

Kaari kummastelee Matkahuollon nykyistä toimintaa.

–Tähän asti Matkahuolto on pystynyt kilpailemaan tavaran nopealla toimituksella. Nyt rahtia kerätään koko päivä ja yöllä ne lastataan rekkaan joka vie ne seuraavaan terminaaliin. Nyt terminaalit ovat aivan täynnä tavaraa, koska sitä ei lastata linja-autoihin. Esimerkiksi Seinäjoen rahtiterminaali on suoraan sanottuna katastrofaalinen, toteaa Kaari.

Jari Kaari Oy jatkaa liikennöintiään normaaliin tapaan koulujen alkuun asti. Kesäaikatauluihin päätöksellä ei ole vaikutusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: