Olkiluoto 3:n viivästymiskiistan käsittely etenee – Välimiesoikeudelta osapäätös - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Olkiluoto 3:n viivästymiskiistan käsittely etenee – TVO pitää uutta päätöstä etujensa mukaisena

Olkiluodon kolmosreaktorin piti tuottaa sähköä jo vuonna 2009.

20.7.2017 10:49

Välimiesoikeus on antanut osapäätöksen Teollisuuden Voiman ja Olkiluoto 3:n laitostoimittajan välisessä kiistassa. TVO pitää tuoretta päätöstä itselleen edullisena, vaikka mahdollisiin korvausasioihin päätöksessä ei oteta kantaa.

–Osapäätöksessä on lopullisesti ratkaistu suurin osa käsitellyistä asioista TVO:n eduksi ja toisaalta hylätty suurin osa laitostoimittajan väitteistä näiltä osin, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Välimiesmenettely koskee Eurajoelle rakennettavan Olkiluoto 3:n rakennusprojektin viivästymistä ja siitä aiheutuneita kustannuksia. TVO ja laitostoimittaja ovat vaatineet toisiltaan miljardikorvauksia.

Olkiluoto 3 on tilattu ranskalaisen Arevan ja sen kumppanien muodostamalta konsortiolta, ja sen piti tuottaa sähköä jo vuonna 2009. Laitos on yhä kesken. Tämänhetkisen arvion mukaan ydinvoimala alkaa tuottaa sähköä vuoden 2018 lopulla.

Välimiesmenettely jatkuu yhä, ja nyt annettu osapäätös oli toinen. Myös ensimmäistä päätös TVO piti itselleen myönteisenä. Lopullisessa päätöksessä määritellään osapuolten korvausvelvoitteet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: