Aasian ja Euroopan lentojen kasvanut kysyntä veti Finnairin tuloksen kasvuun - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Aasian ja Euroopan lentojen kasvanut kysyntä veti Finnairin tuloksen kasvuun

20.7.2017 10:28

Finnair tiedottaa tehneensä kaikkien aikojen parhaan toisen kvartaalin tuloksensa lentojen kasvaneen kysynnän vuoksi. Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan matkustajakäyttöaste nousi ja matkalippujen hinnat pitivät hyvin pintansa. Samoin odotettu rahdin kasvu toteutui.

Toisella vuosineljänneksellä Finnairilla lensi Vauramon mukaan ennätysmäärä matkustajia.

–Tämä näkyi myös liikevaihdossamme, joka kasvoi kaksinumeroista vauhtia. Myynti kasvoi erityisesti meille keskeisten Aasian ja Euroopan lentojen vahvan kysynnän ansiosta ja täyttöasteemme paranivat. Erityisesti on syytä mainita Japanin, Korean ja Kiinan-myyntimme suotuisa kehitys, Vauramo kertoo tiedotteessa .

Myös uudet kohteet kuten San Francisco ja Tokion lisävuorot ovat myyneet hyvin. Vauramon mukaan Euroopan kohdevalikoiman kasvu ja kapasiteetti vastasivat hyvin niin aasialaisten kuin suomalaistenkin matkustajienkin tarpeisiin. Suomalaisten matkustaminen on myös yhtiön mukaan vilkastunut vuotta aiemmasta.

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 37,5 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 3,2 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 11,2 prosenttia vuoden takaisesta ja oli 633,4 miljoonaa euroa.

Finnair odottaa kasvun jatkuvan

Matkustaja- ja rahtiliikenteen kysyntänäkymiin Finnairin päämarkkina-alueilla liittyy yhtiön mukaan edelleen epävarmuutta. Finnair arvioi, että laivaston uusimisen ja uusien lentokoneiden käyttöönoton myötä sen kapasiteetti kuitenkin kasvaa vielä tänä vuonna 8–10 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kasvu painottuu voimakkaasti vuoden jälkipuoliskoon. Vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan jokseenkin yhdenmukaisesti kapasiteetin kanssa.

–Ensi talvikautena kasvammekin suunnitelmiemme mukaan nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, Vauramo arvioi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: