Delta Autossa täysi sota - Porin ja Rauman yhteinen pääluottamusmies irtisanottiin tekstiviestillä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Delta Autossa täysi sota - Porin ja Rauman yhteinen pääluottamusmies irtisanottiin tekstiviestillä

Delta Autossa tilanne on kärjistynyt työnantajan ja työntekijöiden välillä.

20.7.2017 9:33

Kiista Delta Auton ja Teollisuusliiton kanssa on roihahtanut täysiin liekkeihin. Delta Auto päätti toukokuussa loppuneiden yt-neuvottelujensa tuloksena muuttaa mekaanikkojen toimenkuvaa niin, että näistä tulee palvelumestareita, jotka ottavat itse vastaan ja luovuttavat työnsä. Lähes kaikki mekaanikot irtisanottiin, ja näille tarjotaan uutta työtä, jossa palkka on pienempi. Samalla irtisanottiin 20 huoltomyyjää.

Kesäkuussa Delta purki Herttoniemessä pääluottamusmiehen, työsuojeluvaltuutetun ja yhden asentajan työsuhteet. Lahdessa irtisanottiin kaikki asentajat, koska he eivät allekirjoittaneet uutta sopimusta. Niin ikään Lahdessa irtisanottiin sairaslomalla ollut pääluottamusmies sekä varapääluottamusmies. Tiistaina irtisanottiin asentajia Porissa ja Raumalla. Porin ja Rauman yhteinen pääluottamusmies on irtisanottu tekstiviestillä.

Työntekijäpuoli, jota edustaa Teollisuusliitto, on ottanut muutokset vastaan raivokkaasti. Yhtiö rikkoo liiton mukaan sekä voimassa olevaa työehtosopimusta että lainsäädäntöä.

–Harkitsemme vakavasti pitemmälle meneviä painostustoimia, mikäli Delta Auto ei välittömästi palauta irtisanomiensa työntekijöiden työsuhteita ja lopeta työntekijöiden uhkailua, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen sanoo.

Delta Auton toimitusjohtaja Pekka Ryynälä on kiistänyt liiton väitteet ja sanoo yhtiön toimineen yt-lain ja työehtosopimusten mukaisesti.

Uutista korjattu 20.7. kello 1.54. Pääluottamusmies on Porin ja Rauman yhteinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: