Kokoomus ja SDP kärkisijoilla Ylen kannatusmittauksessa, keskusta ja vihreät lähes tasoissa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kokoomus ja SDP kärkisijoilla Ylen kannatusmittauksessa, keskusta ja vihreät lähes tasoissa

20.7.2017 8:30

Ylen tuoreesta ilmenee, että kokoomus on tällä hetkellä suosituin puolue ja SDP seuraavaksi suosituin puolue. Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä kokoomuksen kannatus oli 20,4 prosenttia ja SDP:n 18,5 prosenttia.

Pääministeripuolue keskustan kannatus on taas jo pitkään ollut alamaissa. Nyt keskustaa kannatti 16,7 prosenttia. Neljänneksi suosituin puolue on vihreät. Puoluetta kannattaa 16,0 prosenttia.

Hallitukseen jäänyt perussuomalaisista irronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä on koko mittauksen pienin kannatukseltaan. Ryhmän kannatus oli mittauksessa 0,7 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on 8,1 prosenttia, joten puolueen kannatus laski 1,6 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli yhteensä 1  950 ihmistä ja haastattelut tehtiin 26. kesäkuuta–18. heinäkuuta. Virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylen kannatusmittauksen tulokset ovat samansuuntaisia kuin eilen julkaistussa teettämässä mittauksessa. Myös HS:n mittauksessa kokoomus oli suosituin puolue 21 prosentin kannatuksellaan, ja SDP oli toisena 19,6 prosentin kannatuksellaan.

Keskustaa kannatti HS:n gallupissa 16,4 prosenttia ja vihreitä 15,5 prosenttia.

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn toteuttiKantarTNS. Kyselyä varten haastateltiin reilut 2 200 ihmistä, aineisto kerättiin 19.6.–14.7. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: