Jalkapallopeli keskeytettiin Oulussa pommiuhkauksen takia – stadion tyhjeni kymmenessä minuutissa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jalkapallopeli keskeytettiin Oulussa pommiuhkauksen takia – stadion tyhjeni kymmenessä minuutissa

20.7.2017 7:17

Oulun Raatinsaaren jalkapallostadion tyhjennettiin keskiviikkoiltana räjähdeuhkauksen takia kesken jalkapallopelin. Stadionilla oli menossa AC Oulun ja Oulun Palloseuran ottelu.

Oulun poliisin mukaan katsojat poistuivat paikalta rauhallisesti noin kymmenessä minuutissa ja koko stadion oli tyhjä noin kello 20.25. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Illalla Oulun keskustassa sijaitsevaa Raatin saarta evakuoitiin varotoimena. Merikoskensilloilla liikenne suljettiin, mutta liikenne avattiin ennen puoltayötä ja myös kulku Raatinsaareen oli taas mahdollista.

AC Oulu tviittasi kertoi, että ihmisten tavaroita ja autoja jäi eristetylle alueelle. Seura kertoi verkkosivuillaan, että stadionille jääneet tavarat voi noutaa torstaina kello 09–12 välisenä aikana Raatin stadionin ala-aulasta.

Ottelua oli seuraamassa yli 3  600 ihmistä.

Peliä oli keskeytettäessä sanomalehti Kalevan mukaan jäljellä vain kuusi minuuttia. Lehden tietojen mukaan uhkaus tuli nimettömänä puheluna stadionin kenttämiehille. Myös poliisi vahvistaa, että kyseessä oli puhelinsoitto, jossa oli uhattu räjähteillä.

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoi Kalevassa, että stadionin kenttämiehille tuli nimetön puhelu ja siihen on reagoitu.

–Ensimmäinen soitto kenttämiehille tuli 81. peliminuutin kohdalla. Hetken päästä samasta numerosta tuli toinen puhelu. Soittaja ilmoitti, että kohta räjähtää. Teimme päätöksen pelin keskeyttämisestä turvallisuuspäällikkö Janne Yrjönheikin kanssa. Ei tällaiseen voi muuten suhtautua kuin vakavasti, Meriläinen sanoi lehdelle.

Rikoskomisario Jussi Hyrkäs sanoo tiedotteessa, että Oulun poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan ja rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

"Aika moni arvaili pommiuhkaa"

Ottelua tapahtuma-aikaan seuraamassa olleen Timo Heikkalan mukaan yleisölle kuulutettiin tilanteesta stadionilla reilun 80 minuutin pelin jälkeen.

–Kuulutettiin kaksi kertaa, että turvallisuussyistä ottelu keskeytetään ja kaikkia pyydetään poistumaan, Heikkala kertoo STT:lle.

–Siinä vaiheessa pelaajat ohjattiin jo pois, ei pukukoppeihin, vaan selkeästi ulos stadionilta oikeastaan juoksun kanssa.

Vaikka tapahtuma ihmetyttikin, ei tilanteesta aiheutunut Heikkalan mukaan minkäänlaista paniikkia.

–Aika moni siinä arvaili mahdollista pommiuhkaa, mutta ihan rauhallisesti poistuttiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: