Gardner Denver -yhtiö antaa kaikille työntekijöille bonuksena osakkeita 40 prosenttia vuosipalkasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Nyt on mojova bonus: Tampereella toimiva yritys antoi jokaiselle työntekijälle osakepotin, joka vastaa 40 prosenttia vuosipalkasta

Aamulehti kävi Gardner Denverin tehtaalla vuonna 2013. Työntekijät Tapio Ruohonen (vas.) ja Jarno Rantanen ovat edelleen yhtiöllä töissä.

15.5.2017 20:08

Toukokuun toinen perjantai toi Tampereella toimivan yrityksen työntekijöille mojovan yllätyksen.

Gardner Denverin -yhtiön tehtaassa Etu-Hankkionkadulla työskenteleviä oli pyydetty jäämään perjantai-iltana työpäivän päätteeksi tiedotustilaisuuteen. Kansainvälisen suuryhtiön ylin johto oli pyytänyt kaikkia tehtaitaan ympäri maailmaa järjestämään juhlat sen kunniaksi, että yhtiö listautuu pörssiin.

Gardner Denver Oy:n toimitusjohtaja Jussi Nurminen kertoo, että juhlat oli määrä pitää kello 16.30 alkaen, jolloin pörssi Wall Streetilla aukeaa.

–Kaikki jäivät pitkin hampain ja miettivät, että minkä hiton takia pitää jäädä perjantai-iltana, kun viikko on jo melkein ohi. Sain itse pientä vinkkiä, mistä on kyse ja kiersin ympäri tehdasta. Sanoin pojille, että vaikka ette yleensä näissä käy, tulkaa tällä kertaa.

Ilmeet olivat riemastuneita

Kun pörssi aukesi, työntekijäjoukko katsoi suorassa lähetyksessä, kuinka yhtiön pääjohtaja Vicente Reynal soitti kelloa pörssisalissa listautumisen kunniaksi.

Vähän myöhemmin, noin kello 16.45, yhtiö piti tiedotustilaisuuden. Siellä julkistettiin tieto, että kaikki yhtiön noin 6 000 työntekijää saavat yhtiön osakkeita 40 prosenttia vuosipalkastaan.

Nurminen kertoo, että muutama nuori miestyöntekijä oli etukäteen vitsaillut, että työntekijät saavat 10 osaketta kukin.

–Kyllä taputettiin ja oli riemastuneita ilmeitä. Tämä on rivimiehelle suuri juttu, kun yleensä vain firman huippujohto kerää optiot.

Gardner Denverin työntekijät saivat tiedon muhkeasta osakebonuksesta perjantaina 12.5.

Kukin työntekijä saa puolet osakepotistaan vuoden päästä ja toisen puolen kahden vuoden päästä.

Gardner Denverin arvostus liikkui maanantaina 4,5 miljardin dollarin tienoilla. Yhtiön 6 000 työntekijää saavat osakkeita yhteensä 100 miljoonalla dollarilla.

Palkitsemista ja motivointia

Nurminen sanoo, että kyse on sekä palkitsemisesta että motivoinnista.

–Palkitsemisesta on kyse siinä mielessä, että osakkeet saa pelkästään sillä, että on yrityksessä töissä. Motivoimisesta on kyse sillä tavalla, että kyllä varmasti seuraavat kaksi vuotta väännetään vielä kovempaa.

Vielä ei ole tiedossa, kuinka suurta osinkoa osakkeille maksetaan.

–Yritys on lähtökohtaisesti kohtuullisen kannattava ja siksi odotusarvo on korkealla, Nurminen sanoo.

Gardner Denver on ollut aiemminkin listattuna pörssiin, mutta neljä vuotta sitten sijoitusyhtiö Kohlberg Kravis Roberts osti sen ulos. Nyt yhtiö listattiin takaisin.

Yli 10 vuotta Gardner Denver Oy:tä Suomessa johtanut Nurminen ei muista, että vastaavaa palkitsemista olisi tehty täällä aikoihin.

–It-maailmassa tällaista näkee, mutta erikoista on, että vanhoillisessa koneenrakennusmaailmassakin tehtiin näin.

Tamrotor porskuttaa yhä

Gardner Denverilla on Tampereella 150 työntekijää eli noin 2,5 prosenttia yhtiön työntekijämäärästä. Myös Tampereen-tehtaan liikevaihdon osuus koko yhtiön liikevaihdosta on samaa luokkaa.

Tehtaan päätuote on ruuvikompressori. Laitteella valmistetaan paineilmaa teollisuuden käyttöön. Tuotannosta 85–95 prosenttia menee vientiin.

Yritys toimittaa ruuvikompressoreita muun muassa laivoihin, öljynporauslauttoihin, kallionporauslaitteisiin ja vaahtosammutusjärjestelmiin.

Yritys aloitti Tampereella yli 50 vuotta sitten osana Tampellaa. Yritys myytiin vuonna 1997 Gardner Denverille.

Tamrotor-tuotemerkki on edelleen käytössä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: