Yleisradion pääluottamusmies se.infomaker.newspilot.newsml.npdoc.U@1eefa7b0 kommentoi professori se.infomaker.newspilot.newsml.npdoc.U@6e543b70 Yle-selvitystä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ylen pääluottamusmies: Suorasukainen selvitys, asioiden toivotaan selkiytyvän

15.5.2017 17:18

Yleisradion pääluottamusmies Jyrki Saarikoski kommentoi professori Olli Mäenpään Yle-selvitystä iltapäivällä Ylellä järjestetyn infotilaisuuden jälkeen. Tilaisuus kesti vähän päälle toista tuntia.

–Työntekijöiden näkökulmasta on hyvä, että selvitys on kattava ja on myös hyvä, että se on varsin kriittinen. Siinä nostetaan pöydälle asioita, jotka ovat varmasti monia täällä vaivanneet. Perusfiilis on sellainen, että se on yllättävänkin suorasukainen ja tietysti toivotaan, että sen pohjalta pystyvät asiat sitten selkiytymään.

Saarikoski kuvailee, että uutis- ja ajankohtaispuolen organisaatiouudistus Ylellä syksyllä 2014 löi yhteen ajankohtaistoiminnan ja uutiset "käytännössä kokonaan suureksi, melko hahmottomaksi ja hankalasti avautuvaksi kehäksi". Tässä yhtiö on hänen mukaansa jo aloittanut korjausliikkeet.

–Nyt toivotaan, että tämä antaisi lisäpontta asioiden selkiyttämiselle niin, että organisaatiokiemurat eivät olisi liian monimutkaisia, raskaita ja vaikeaselkoisia vaan voitaisiin toimia vähän yksinkertaisemmalta pohjalta. Uskoisin, että tämäntyyppinen vauhdittuu.

Hän kertoi puhuneensa myös infossa siitä, kuinka prosessi on jakanut Ylen toimittajia ikävästi.

–Tunnetusti muutamat lähtivät talosta. Suurin osa on tietysti jäljellä, ja sitten on vaihtelevia mielipiteitä siitä, miten kaikki marras-joulukuussa meni. Ihmiset ottavat kantaa puoleen ja toiseen.

Pääluottamusmies toivookin työrauhan palautumista.

–Toimitusjohtaja Lauri Kivinenhän sai tehtäväksi seuraavan suunnitelman siitä, mihin mennään. Toivomme, että tulee hyviä avauksia, hän toteaa ja muistuttaa, että ihmisille luo turvattomuutta ja epävarmuutta, jos organisaatio muuttuu koko ajan.

–Että myllytyksestä päästäisiin vähän rauhallisemmille vesille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: