Yle-selvityksen tehnyt Olli Mäenpää peräänkuuluttaa rohkeutta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

"Enemmän journalismia journalismiin" – Yle-selvityksen tehnyt Olli Mäenpää peräänkuuluttaa rohkeutta

Yleisradion riippumattomuudesta julkistettiin selvitys maanantaina. Selvityksen laati Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

15.5.2017 15:58

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) kommentoi hyvin varovaisesti professori Olli Mäenpään laatimaa raporttia Ylen johdon toiminnasta ja journalistisesta päätöksenteosta.

–Siinähän kuitenkin valtaosaltaan nähtiin, että Yle toimii hyvin ja sitten on tiettyjä kehittämiskohteita. Kyllä Yle tässä selvästi luokalta pääsee tietynlaisesta kritiikistä huolimatta, Kivelä sanoi Lännen Medialle.

Hän ei halunnut tässä vaiheessa ottaa kantaa raportissa esille nostettuihin journalistisen johtamisen ongelmiin. Syynä on se, että toimituksellisen työn ja hallintoneuvoston välillä on palomuuri.

–Mutta se, kuinka Ylen hallitus on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan raporttiin reagoinut, vaikuttaa järkevältä ja tarkoituksenmukaiselta.

Ylen hallitus odottaa Ylen toimitusjohtajalta Lauri Kiviseltä ripeästi esitystä siitä, miten selvitysmies Olli Mäenpään esille ottamia puutteita Ylen toiminnassa korjataan. Raportissa arvostellaan erityisesti Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtamista.

Mäenpään raportissa esitetään, että Ylen riippumattomuus kirjattaisiin lakiin. Kivelän mukaan siitä on Ylen hallintoneuvoston ja poliitikkojen syytä laajemminkin keskustella.

–En itse näe mitään estettä sille, että se kirjattaisiin lakiin. Sen sijaan Mäenpään ehdotus siitä, että Ylen riippumattomuutta selvittämään perustettaisiin jonkinlainen elin, tuntui minusta vähän vieraalta. Mikä sellainen elin olisi, Kivelä kysyy.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: